Pretekli dogodek
22. mar. 2022 20:00

Justin Adams & Mauro Durante

Justin Adams, kitara; Mauro Durante, violina, obročni boben, glas

Ko ljubezenske pesmi Južne Italije in tradicionalna pizzica pristanejo v naročju hipnotične bluesovske kitare.

V letu, ko je bilo gibanje omejeno kot še nikoli prej, sta se glasbenika, ki so jima bila potovanja kri za življenje, uspela zbrati in narediti intenzivno in intimno ploščo Still Moving. Justin Adams, čigar postpankovski pristop je obogatila strast do arabskega in afriškega transa/bluesa, ter Mauro Durante, vizionarski dedič korenin Tarante njegove rodne Apulije, posnete v studiu v živo, brez nasnemavanja. Skupaj sta našla tisto, kar je pomembno za njun skupni zvok, segla v tradicijo Italije ter našla skupni jezik med divjim pizzica ritmom južne Italije in trance boogiejem. Soustvarila sta surov in neponarejen zvok, ki presune in omamlja.

Kitarist, producent in skladatelj Justin Adams je bil eden vidnejših članov benda Sensational Spaceshifters Roberta Planta, sopodpisal se je pod štiri albume skupine in z njo prekrižaril svet. Kot producent prelomnih glasbenih albumov skupine Tinariwen in pevca Rachida Tahe dokazuje svoj občutek za severnoafriški groove, nagrajeni projekt JUJU z gambijskim maestrom Juldehom Camaro pa je griotsko tradicijo povezal s surovim bluesovskim duhom. Njegov nedavni samostojni album ambientalne kitare Ribbons je revija Songlines uvrstila med petdeset najvidnejših albumov minulega desetletja.

Mauro Durante je ob Ludovicu Einaudiju več let po vsem svetu navduševal z violino in obročnim bobnom. Je eden vodilnih poustvarjalcev južnoitalijanske zvrsti pizzica in vodi bend Canzoniere Grecanico Salentino, ki se je predstavil na največjih mednarodnih festivalih, pri nas tudi na Drugi godbi in Kamfestu. Skupina je lani nastopila na BBC Proms (z gostom Justinom Adamsom) in prejela nagrado za najboljšo skupino revije Songlines.
 

Razburljiva, spontana dvojica prehaja med žalostinkami in ljubezenskimi pesmimi južne Italije ter živim bluesom Severne Afrike in Severne Amerike. Adams je osupljiv glasbenik ... bravurozna igra. The Observer

 

Adamsova kitara žari kot bakla v temini noči. Maurovo petje prikliče glasove prednikov. The Times 

Povsem nepredvidljivo in globoko meditativno. The Times 

Letna članska izkaznica Cankarjevi torki
Zagotovite si prihranek in klubske ugodnosti:
– 40-odstotni popust za koncerte Cankarjevih torkov
– rezervacijo vstopnice do petnajst minut pred koncertom, če obisk napoveste vsaj dan prej na E vstopnice@cd-cc.si
– 10-odstotni popust pri nakupu vstopnic za posamezne koncerte abonmaja Glasbe sveta in Jazz festivala Ljubljana
– žrebanje dobitnika brezplačnega kompleta vstopnic za Jazz festival Ljubljana

Cena članske izkaznice 20 EUR
Veljavnost članske izkaznice je leto dni od nakupa; izkaznica ni prenosljiva.

Justin Adams & Mauro Durante

22. mar. 2022 20:00
22. mar. 2022 20:00
Več terminov

15,00 EUR

10,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI