Pretekli dogodek
28. mar. 2023 20:00

Komorni zbor Stuttgart & Dvorna kapela Stuttgart

Dirigent: Frieder Bernius

Solisti: Miriam Feuersinger, sopran; Elvira Bill, alt; Patrick Grahl, tenor; Jonas Müller, bas; Gotthold Schwarz, Jezus

Program: 
Johann S. Bach, Pasijon po Mateju¸ BWV 244



Ena najzahtevnejših in najdrznejših stvaritev zahodnega glasbenega izročila, a hkrati ena najodličnejših glasbenih manifestacij velikih religioznih pričevanj in predanosti človeštva je Bachova glasbena mojstrovina: globoko poduhovljena teološka in mistična simbolika, dramatični biblični nauki in psihološka spoznanja presegajo korenine luteranske liturgične glasbe 18. stoletja in ustvarjajo brezčasno glasbeno meditacijo epskih razsežnosti. 

Prepričljivo izpoved o vesti, sočutju, pogumu, sprejemanju in upanju obljublja zveneča zasedba solističnih interpretov, ki bodo svoje odlike združili s stebroma stuttgartske glasbene poustvarjalnosti – z virtuoznim Komornim zborom in avtentično Dvorno kapelo, pod taktirko slogovno vsestranskega in k izvirnemu zvočnemu idealu usmerjenega utemeljitelja Friederja Berniusa.


 

Miriam Feuersinger: izvedenka v nemški glasbi ... idealen glas za to vrsto repertoarja ... dikcija in artikulacija sta brezhibni ... izrazno močne poustvaritve kantat ... presunljivo podajanje žalobnih odlomkov.
Musica Dei donum

 

Pasijon po Mateju Friederja Berniusa jadra razpne z neprisiljeno in naravno modulirano metaforiko, podkrepljeno s prepričljivo spremljavo in vokalnimi prispevki, ki evangelij podajajo z osvežujočo jasnostjo in celo kančkom asketizma. ... Podrobnosti razporeditve posameznih glasov so v Berniusovem impresivnem obvladovanju partiture učinkovito kurirane. ... Z osredotočenostjo na podrobnosti in ansambelsko zvonkost se umešča med najvidnejše glasbene vodje.
Classic a la Carte

Komorni zbor Stuttgart & Dvorna kapela Stuttgart

28. mar. 2023 20:00
28. mar. 2023 20:00
Več terminov

28,00 | 40,00 | 46,00 | 55,00 EUR

22,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Koncert z enim odmorom bo predvidoma trajal tri ure.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI