Pretekli dogodek
29. nov. 2022 19:00

Liv Andrea Hauge Trio + Zhlehtet

Dvojni koncert

LAH Trio: Liv Andrea Hauge, klavir; Georgia Wartel Collins, bas; August Glannestrand, bobni

Zhlehtet: Rok Zalokar, klavir; Boštjan Simon, saksofon; Lenart de Bock, saksofon; Jošt Drašler, bas; Žiga Smrdel, bobni

Pianistka in skladateljica Liv Andrea Hauge je nova vzhajajoča zvezda na norveškem jazzovskem nebu. Je prejemnica prve nagrade za mlade norveške glasbenike leta 2021, ki jo podeljuje Oslo Jazz Festival. Uveljavila kot članica zasedb Kongle Trio in Ladybird Orchestra. Deluje v različnih sestavih, od klavirskega tria do širših zasedb, ob spajanju proste improvizacije s kompozicijo značilne melodike. Ob podelitvi nagrade je žirija izpostavila edinstveno energijo glasbenikov, njihov intenzivni zvok in samozavestno, osupljivo igro.

Občinstvo nemudoma očara in pritegne v lastno glasbeno vesolje.
izjava žirije Jazzintro (2021)

(…) Liv Andrea Hauge si to zasluži. Kakšna pianistka! Poustvarja, interpretira, povzdiguje in prenavlja častitljive linije, ki segajo daleč nazaj v zgodovino norveškega jazza. V njeni klavirski igri zaslišimo odmeve skandinavskih sedemdesetih let. Vsebuje pa tudi samolastne, nove sestavine. Raznolike, razburljive, zabavne, polne izzivov.
Hauknes in Harald Opheim, Salt peanuts (2021)

Zhlehtet je glasbeni kolektiv, ki deluje pod vodstvom Roka Zalokarja. Pojavlja se v različnih formatih in združuje unikaten spoj akustičnega in elektronskega zvoka, hkrati pa krmari med komponiranim in improviziranim pristopom. Tokrat bo kolektiv predstavil nov cikel kompozicij za kvintet, ki bodo izšle na prihajajoči plošči.

Rok Zalokar je pianist, skladatelj in producent iz Ljubljane. Po letih študija in življenja v Rotterdamu in Kobenhavnu je zdaj pomemben akter domače (ob)jazzovske scene. Že desetletje vodi svoj klavirski trio, hkrati pa razvija samosvoj izraz kot solo izvajalec na klavirju in orglah. V svojem ustvarjanju združuje različne elemente, kot so minimalistični vzorci, jazzovska harmonija, impresionistični motivi, predvsem pa s svojo glasbeno pripovedjo stremi k osvoboditvi od dualnosti preteklost/prihodnost. Od leta 2013 je kot vodja zasedb izdal že enajst albumov z avtorsko glasbo. Njegovo delo ni ostalo neopaženo - poleg rednega igranja na domačih in tujih festivalih je prejemnik Jazzona za najboljšo kompozicijo in izvedbo ter prejemnik mednarodne nagrade Erasmus Jazz Prize. Letos je izdal svoj debitantski elektroakustični album Speak Your Body, ki ga je revija Wire uvrstila na svojo kompilacijo.

 

Letna članska izkaznica Cankarjevi torki
Zagotovite si prihranek in klubske ugodnosti:
– 40-odstotni popust za koncerte Cankarjevih torkov
– rezervacijo vstopnice do petnajst minut pred koncertom, če obisk napoveste vsaj dan prej na E vstopnice@cd-cc.si
– 10-odstotni popust pri nakupu vstopnic za posamezne koncerte abonmaja Glasbe sveta in Jazz festivala Ljubljana
– žrebanje dobitnika brezplačnega kompleta vstopnic za Jazz festival Ljubljana

Cena članske izkaznice 20 EUR
Veljavnost članske izkaznice je leto dni od nakupa; izkaznica ni prenosljiva.

Liv Andrea Hauge Trio + Zhlehtet

29. nov. 2022 19:00
29. nov. 2022 19:00
Več terminov

12,00 EUR

8,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence,

Koncert Liv Andrea Hauge Tria je del programa Footprints, ki ga podpira Ustvarjalna Evropa in v sklopu koncertnega cikla Sogodbe, ki ga organizira Zavod Druga godba.

Koncert Zlehtet podpira Ministrstvo za kulturo.

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI