Pretekli dogodek
3. dec. 2023 20:00

Madžarski narodni filharmonični orkester

Dirigentka: Alevtina Ioffe

Solist: Alexander Malofeev, klavir

Program:
Sergej Prokofjev, Romeo in Julija, op. 64, suita (po izboru A. Ioffe)
Franz Liszt, Mrtvaški ples, fantazija za klavir in orkester, S.126 
*
Frédéric Chopin, Andante spianato in velika briljantna poloneza v Es-duru za klavir in orkester, op. 22 
Béla Bartók, Čudežni mandarin, suita, op. 19
 

Orkester, ki v letu 2023 praznuje častitljivo 100-letnico delovanja, je odločilen mednarodni preboj doživel pod vodstvom Zoltána Kocsisa – legendarnega glasbenika, zaslužnega tudi za pomemben orkestrov repertoarni razmah. 

V Ljubljano prihaja pod taktirko karizmatične Alevtine Ioffe, prve glasbene direktorice prestižnega sanktpeterburškega gledališča Mihajlovski in tudi na zahodu izjemno prodorne glasbenice (opere v Berlinu, Seattlu, Washingtonu, orkester l’Île-de-France, Državna kapela Weimar ...).
Napovedani repertoar je premišljeno celovit: če se v baletni suiti zrcali dirigentkina naklonjenost žanrski raznovrstnosti, je Bartókova glasba zapisana v gene orkestra. Osupljiva pahljača pianistične virtuoznosti pa se razgrne v opusih pianističnih zvezdnikov pariškega glasbenega življenja 19. stoletja: tokrat v interpretaciji enega najvidnejših naslednikov ruskih klavirskih virtuozov, genialnega Alexandra Malofeeva, ki je komaj trinajstleten zmagal na mednarodnem klavirskem tekmovanju Čajkovskega (2014).
 

Madžarski narodni filharmonični orkester

3. dec. 2023 20:00
3. dec. 2023 20:00
Več terminov

35,00 | 46,00 | 60,00 | 67,00 EUR

30,00 | 42,00 | 56,00 | 62,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI