6. jul. 2021 21:00

Mala terasa sredi Ljubljane: Alexander Balanescu

Alexander Balanescu, violina

Alexander Balanescu je gotovo ena najbolj intrigantnih glasbenih osebnosti zadnjih štiridesetih let. Rojen v Bukarešti, se je že pri petih letih s starši preselil v tujino. Študij je končal na slovitem Julliardu, da bi že leta 1979 postal vodja Michael Nyman Banda, s katerim je sodeloval pri vseh njegovih ključnih delih za ansamble in godalni kvartet. Leta 1987 je ustanovil svoj godalni kvartet, ki je postal svetovno prepoznaven s priredbami zasedbe Kraftwerk. Takrat se je prvič predstavil tudi v Sloveniji, ki jo redno obiskuje, bodisi s kvartetom bodisi v sodelovanju s kultno madžarsko zasedbo Muzsikas ali pri sodelovanjih z Zlatkom Kaučičem. Tokrat se bo prvič predstavil kot solist. Pričakujemo lahko interpretacije klasičnih del, vrhunsko improvizacijo in sprehod po zapuščini romunske glasbe, tako ljudske kot repertoarja znamenitih pevk, kot je Maria Tanase. Ta ga je navdihovala ves čas njegovega ustvarjanja in pregona v Londonu, kjer še danes živi.

Mala terasa sredi Ljubljane: Alexander Balanescu

6. jul. 2021 21:00
6. jul. 2021 21:00
Več terminov

12,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI