7. jul. 2021 21:00

Mala terasa sredi Ljubljane: Anja Bukovec, violina; Jaka Pucihar, klavir

Program:
Miklós Rózsa, Tema iz filma El Cid
Harold Arlen, Nekje nad mavrico, balada iz filma Čarovnik iz Oza
Ernesto Lecuona, Conga de Medianoche, iz zbirke Afrokubanski plesi
Ernesto Lecuona, Danza de los nanigos, iz zbirke Afrokubanski plesi
Andrej Makor, Histria et Amor, suita po ljudskih motivih iz slovenske Istre
John Williams, Tema iz filma Schindlerjev seznam


Anja Bukovec je vrhunska glasbenica in priljubljena medijska osebnost z edinstveno kakovostno noto, ki jo uvršča v sam vrh sodobnih slovenskih poustvarjalcev. Ob tehnični dovršenosti izstopa zaradi prepoznavnega sloga, edinstvene interpretacije in razmahnjene komunikacije z občinstvom. Šolala se je v Ljubljani, Pragi, Kölnu in na Dunaju. Nastopa kot solistka, osvaja mednarodne nagrade in navdušuje občinstvo po vsem svetu. Njene plošče so osvojile vrhove popularnih lestvic in se uvrstile med najbolje prodajane domače plošče klasične glasbe.

Njen klavirski partner bo tokrat Jaka Pucihar, ki je poleg skladateljskega, aranžerskega in pedagoškega delovanja odmeven tudi kot koncertni poustvajalec. Sodeluje z nekaterimi vidnejšimi umetniki, med katerimi so Irena Grafenauer, Mate Bekavac, Darja Švajger, Vita Mavrič, Simfonični orkester ter Big Band RTV Slovenija ter številni drugi.
Spored intimnega poletnega večera bosta interpreta oblikovala v glasbeno vznesenem loku od širokih filmskih napevov, afrokubanskih plesnih ritmov vse do lirike ljudskega izročila čarne slovenske Istre v skladateljski refleksiji Andreja Makorja.  

Mala terasa sredi Ljubljane: Anja Bukovec, violina; Jaka Pucihar, klavir

7. jul. 2021 21:00
7. jul. 2021 21:00
Več terminov

12,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI