5. jul. 2021 21:00

Mala terasa sredi Ljubljane: Duo Dendrocopos

Jan Čibej, tolkala
Luka Poljanec, tolkala
 

Program:
Rodrigo Marques, Magic Sphere/Čarobna krogla
George Gershwin/Eric Sammut, Variacije na teme iz opere Porgy in Bess
Samo Vidic, Racmanova bolest
Nebojša Jovan Živković, Northwind/Severnik
Keiko Abe, Razmišljanja na Japonske otroške pesmi II


Tandemska naveza navdušuje s svojim mojstrstvom vse od leta 2018. Mlada tolkalca sta se povezala na pobudo mentorja Simona Klavžarja in se aprila 2017 začela kot duo pripravljati na prestižno mednarodno tekmovanje za tolkalne komorne skupine, ki poteka v Luksemburgu trienalno (International Percussion Competition, IPCL). Februarja 2018 sta prepričala žirijo in občinstvo ter postala lavreata tekmovanja. Marca 2018 sta se udeležila še tekmovanja Svirél, na katerem sta prav tako kot najboljša v kategoriji prejela zlato plaketo. Trenutno se oba izpopolnjujeta na Visoki šoli za glasbo in gledališče v Münchnu.

Tolkala sta začela igrati v zgodnjem otroštvu in kasneje dosegla zavidljive uspehe na tekmovanjih ter se udeleževala dodatnih izobraževanj pri svetovno znanih tolkalcih. Dejavno koncertirata tako doma kot v tujini. Med drugim sta nastopila v Plevnu v Bolgariji, na Univerzi Radford v Virginiji v ZDA, doma pa sta izvedla štiri koncerte pod pokroviteljstvom Glasbene mladine Slovenije. Med njunimi najljubšimi spomini je skupni koncertni večer s tolkalnim duom Drumartica v Luksemburški filharmoniji ob 30. obletnici tekmovanja IPCL. Decembra 2019 sta prejela Študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo za izvedbo celovečernih koncertov.

 

Mala terasa sredi Ljubljane: Duo Dendrocopos

5. jul. 2021 21:00
5. jul. 2021 21:00
Več terminov

12,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI