20. jul. 2021 21:00

Mala terasa sredi Ljubljane: Julian Lage Trio (ZDA)

Julian Lage, kitara; Jorge Roeder, bas; Kenny Wollesen, bobni

Julian Lage, ki je bil proglašen za enega najimenitnejših kitaristov svoje generacije je več kot desetletje iskal nešteto sevov ameriške glasbene zgodovine z brezhibno tehniko, svobodnim združevanjem in duhom neskončnih zmožnosti. To bo njegovo prvo gostovanje v Sloveniji kot vodja banda. Pred dvema letoma je sodeloval v Bagatelles Marathonu Johna Zorna na Jazz festivalu Ljubljana.

 

Julian Lage

Se uvršča med najbolj nadarjene kitariste svoje generacije in v »najvišjo kategorijo improvizatorjev« (New Yorker), z brezhibno tehniko, svobodno asociacijo in v duhu neskončnih možnosti že več kot desetletje raziskuje brezštevilne niti ameriške glasbene zgodovine. 
 
Pri enaintridesetih se newyorški glasbenik kalifornijskih korenin ponaša z bogatim, plodovitim življenjepisom: poleg lastnih projektov in sodelovanj kot spremljevalni glasbenik (ob boku ikon, kot sta Gary Burton in John Zorn) ga slišimo tudi v duih (med drugim z Nelsom Clinom, Chrisom Eldridgeom in Fredom Herschem). 
Z albumom Love Hurts – Lagejev tretji LP s triom za založbo Mack Avenue ter njegov prvi z basistom Jorgejem Roederjem in bobnarjem Davom Kingom (The Bad Plus) – se za grammyja nominirani kitarist v antologijo ameriških skladb poglablja z edinstvenega izhodišča, s preigravanjem del drznih in izvirnih umetnikov, kot so Roy Orbison, Ornette Coleman, Jimmy Giuffre in Peter Ivers.
 
Lage in njegova ritem sekcija izhajata iz zvočnih postavk prejšnjih LP-jev, ob stopnjevanju Julianovega značilnega zlitja jazz fuzije, osvobojenega jam benda, standardov in prvinskega rock 'n' rolla z virtuozno natančnostjo, pustolovsko improvizacijo in izjemno jasno vizijo.
 

Mala terasa sredi Ljubljane: Julian Lage Trio (ZDA)

20. jul. 2021 21:00
20. jul. 2021 21:00
Več terminov

15,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI