Pretekli dogodek
11. dec. 2019 19:30

Mladi mladim – Pevski večer

Marko Erzar, bariton; Tea Trifkovič, sopran
V sodelovanju z Glasbeno mladino ljubljansko


Marko Erzar, bariton
Ivan Pernicki, klavir
*
Tea Trifković, sopran
Ana Semič Bursać, klavir


Spored:
Robert Schumann (1810–56):
Dichterliebe (Pesnikova ljubezen), op. 48
16 samospevov na pesmi Heinricha Heineja, prepesnil Pavel Oblak

*

Clara Schumann (1819–96):
Šest samospevov na pesmi iz Jucunde Hermanna Rolletta, op. 23

Georg Friedrich Händel (1685–1759):
Credete al mio dolore (Verjemi moji bolečini), arija Morgane iz opere Alcina

Gaetano Donizetti (1797–1848): 
Prendi, per me sei libero (Vzemite, zame ste svobodni), arija Adine iz opere Ljubezenski napoj

Charles Gounod (1818–93):
Ah! Je veux vivre (Ah! Hočem živeti), arija Julije iz opere Romeo in Julija

 


Marko Erzar (1996) je študent Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu izr. prof. Barbare Jernejčič Fürst, mag. art. V letu 2016 je nastopil v operi Le petit café Teje Merhar v sklopu projekta Akademije za glasbo Mini opere in v Fideliu L. v. Beethovna s SNG Opera in balet Ljubljana. Leta 2017 je debitiral v vlogah Sprecher in Papageno (zamenjava) v programu Lirične opere Studia Weimar v Čarobni piščali W. A. Mozarta. V letu 2018 je debitiral kot Gandalf v operi Hobit Deana Burryja, kot Smrt v operi Lenora Toma Kobeta, kot On v Pesmi o ljubezni Teje Merhar in kot Alvar v Les Indes galantes J. P. Rameauja pod vodstvom Muziektheater Transparant. Leta 2019 je sodeloval pri projektu Mini opere 2, v operi Gaja kot Samorog Matica Romiha in kot Stari mož v operi Stari ima vedno prav Tilna Slakana. V sklopu Akademije Berlinske opere pa je nastopil kot Don Giovanni v operi Don Giovanni W. A. Mozarta. Je prejemnik najvišjih nagrad na mednarodnih tekmovanjih (Novi Sad, Maribor, Novo mesto, Osijek). Udeležuje se seminarjev in mojstrskih tečajev pri priznanih pedagogih (Marcos Fink, Ludovic Tezier, Alessandro Corbelli, Silvana Bazzoni Bartoli), je prejemnik štipendije za nadarjene študente Mestne občine Ljubljana.

Pianist Ivan Pernicki je diplomiral na Akademiji za glasbo v Zagrebu in se nato vpisal na podiplomski študij v La Schola Cantorum v Parizu. Med izobraževanjem je prejel številne nagrade, kot solist in komorni glasbenik redno nastopa po Evropi in v Združenih državah Amerike. Leta 2008 je bil povabljen h krstni izvedbi skladbe Erica Ewazana na Akademiji Juilliard v New Yorku. V naslednjih dveh letih je bil štipendist Mednarodnega pianističnega inštituta na Mannesovem kolidžu za glasbo v New Yorku. Snemal je za Hrvaško radiotelevizijo. V letih 2014 in 2018 se je z velikim uspehom predstavil kot koncertni pianist na več glasbenih akademijah v Združenih državah Amerike. Je prejemnik posebne nagrade za najboljšega vokalnega korepetitorja na tekmovanju Lazar Jovanović v Beogradu (2014). Leta 2016 je bil izbran za sodelavca na mojstrskem tečaju Poetry and Performance of the German Lied v organizaciji Inštituta Franza Schuberta v Badnu pri Dunaju. Od leta 2019 je uradni korepetitor Clarinet Festivala Gran Canaria International. Ivan Pernicki je koncertni pianist ter od 2015 umetniški sodelavec na Akademiji za glasbo v Ljubljani in Glasbeni akademiji v Zagrebu na oddelku za solo petje.

 

Tea Trifković je pevsko pot začela pod mentorstvom prof. Saša Čana na glasbeni šoli Moste-Polje v Ljubljani. Leta 2015 je bila sprejeta na ugledno akademijo Visoka šola za glasbo Carla Maria von Webra v Dresdnu pri prof. Hendrikje Wangemann, kjer je 2019 diplomirala iz petja in še istega leta začela podiplomski študij opere. Od 2016 je štipendistka Mestne občine Ljubljana. Njeno glasbeno pot so spremljali izvrstni dosežki na pevskih tekmovanjih, med njimi: prva nagrada v prvi kategoriji na tekmovanju Lazar Jovanović v Beogradu leta 2014, prva nagrada v I. a kategoriji Bruna Špiler v Herceg Novem leta 2015 ter druga nagrada in drugo mesto v kategoriji I. b na mednarodem tekmovanju Giulio Perotti v oktobru 2017. Izpostaviti je treba še uvrstitev v finale in nagrado za najbolj obetavno mlado pevko na mednarodnem tekmovanju IMMLING 2019, drugo nagrado in zlato plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG v kategoriji 2. a ter drugo nagrado na mednarodnem tekmovanju Duschek-Wettbewerb v Pragi. Dodatno se izobražuje na seminarjih pri znanih profesorjih, kot so: Christiane Iven, Snežana Stamenković in Annemarie Zeller.

Ana Semič Bursać je glasbeno pot začela pri prof. Heleni Megušar, srednjo glasbeno šolo pa končala pod mentorstvom red. prof. Hinka Haasa. Leta 2013 je s pohvalo (summa cum laude) diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu zasl. prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak, 2016 pa končala magistrski študij na Visoki šoli za glasbo v Baslu v razredu prof. Tobiasa Schabenbergerja. Za svoje dosežke je prejela Škerjančevo nagrado, ki jo podeljuje Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, ter Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. Izpopolnjevala se je na mednarodnih mojstrskih tečajih pri Igorju Lazku, Arbu Valdmi, Elisabeth Fister, Lászlu Baranyayu, Oliverju Kernu, Normi Fisher, Claudiu Martinezu Mehnerju, Nicholasu Hodgesu, Dmitriju Baškirovu in Aleksandru Madžarju.

 


 

Mladi mladim – Pevski večer

11. dec. 2019 19:30
11. dec. 2019 19:30
Več terminov

5 EUR

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI