18. mar. 19:30

Olivier Latry, orgle

Program:
Louis Vierne, Orgelska simfonija št. 3 v fis-molu, op. 28 
*
Alexandre Guilmant, Finale iz Orgelske sonate št. 1, op. 42 
Pierre Cochereau, Uspavanka v spomin na Louisa Vierna 
Jean-Pierre Leguay, Finale iz Orgelske sonate št. 1 
Improvizacija

Občudovan med organisti in cenjen varuh ugledne tradicije francoske orgelske glasbe, Olivier Latry, je že leta 1985, z rosnimi triindvajsetimi, osvojil prestižno mesto titularnega organista ikonične Notre-Dame v Parizu. Občudovan kot izvrsten improvizator brezmejne domišljije povzdiguje improvizacijo na najvišjo raven mojstrstva, z briljanco in drznostjo raziskuje vsa področja mogočnega inštrumenta ter premika meje tehničnih zmogljivosti sodobne izvajalske prakse.

Eden vodilnih ambasadorjev orgelske glasbe že desetletja navdihuje skladatelje po svetu ali pa na novo osmišlja repertoar minulih obdobij – s posebnim poslanstvom do francoske zakladnice. Slednje napoveduje tudi premišljeno zasnovan program, osredotočen na priznane glasbenike, ki so v zadnjem stoletju delovali kot organisti slovite pariške stolnice: skrivnostnega in temačnega Vierna, romantičnega Guilmanta, tokrat liričnega Cochereaua ter pod vplivom estetike modernizma izoblikovanega Leguaya. Koncert ne bo minil brez težko pričakovanih improvizacij gostujočega virtuoza. 


 

Olivier Latry, orgle

18. mar. 19:30
Več terminov

20,00 I 24,00 I 28,00 EUR

16,00 I 20,00 I 24,00 EUR* * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI