16. feb. 20:00

Orkester italijanske Švice

Dirigentka: Tabita Berglund

Solist: Ray Chen, violina


Program:
Ludwig van Beethoven, Uvertura Egmont, op. 84 
Peter Iljič Čajkovski, Koncert za violino in orkester v D-duru, op. 35 
*
Antonín Dvořák, Simfonija št. 7 v d-molu, op. 70 

V Ljubljani bomo lahko pozdravili tudi Orkester italijanske Švice, enega osrednjih nosilcev glasbene kulture v Švici. Skozi bogato, skoraj stoletno tradicijo delovanja se je orkester kalil pod zvenečimi imeni, kot so Richard Strauss, Hindemith, Stravinski, Berio idr.; imenitni družbi pa se bo tokrat pridružila ena najobetavnejših in najbolj nadarjenih mladih dirigentk mlajše generacije, Tabita Berglund, v prihajajoči sezoni glavna gostujoča dirigentka Simfoničnega orkestra iz Detroita, ki navdušuje z mladostno energijo, muzikalno občutljivostjo in jasno izraznostjo.

Zvezdniško prežarjen večer bo dopolnil vrhunski Ray Chen, glasbenik globalnega dosega ter prvonagrajenec tekmovanj Yehudija Menuhina in kraljice Elizabete, ki z inovativnim pristopom na novo opredeljuje pomen klasičnega glasbenika 21. stoletja; svojo odličnost bo razgrnil v virtuoznem, z domiselno melodiko in bogato rusko orkestracijo podčrtanem koncertu Čajkovskega. Romantično, nacionalno razvejano programsko noto bosta zaokrožila Beethovnov dramatični postulat kulturnega boja proti francoskemu zatiranju ter Dvořákova tragična in vznemirljiva mojstrovina, ki je skladatelju prinesla dokončen preboj na mednarodni glasbeni zemljevid.

Orkester italijanske Švice

16. feb. 20:00
Več terminov

36,00 I 47,00 I 60,00 I 68,00 EUR

32,00 I 42,00 I 56,00 I 64,00 EUR* * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI