13. maj 20:00

Orkester Residentie iz Haaga

Dirigentka: Ruth Reinhardt

Solistka: Isata Kanneh-Mason, klavir

Program:
Felix Mendelssohn, Koncertna uvertura Lepa Melusina 
Sergej Prokofjev, Koncert za klavir in orkester št. 3 v C-duru, op. 26 
*
Robert Schumann, Simfonija št. 4 v d-molu, op. 120 (različica l. 1851) 

Pobudnik projekta Symphony 2030, ki z glasbo kot gonilno silo skrbi za boljšo kakovost življenja mednarodne obmorske metropole, je haaški Orkester Residentie, osnovan leta 1904, v svoji zlati, predvojni dobi k sodelovanju pritegnil več imenitnih glasbenikov. Muziciral je pod taktirko Richarda Straussa, Stravinskega, Ravela, Hindemitha, Bartóka in Toscaninija, v Ljubljano pa prihaja pod vodstvom Ruth Reinhardt, ene najbolj dinamičnih dirigentk hitro razvijajoče se mednarodne kariere.

Napovedani program ne zapušča preverjenih okvirov železnega repertoarja: v romantičnem objemu Mendelssohnove uverture, ki razkriva avtorjev občutek za barvno subtilnost, in Schumannovega, v neortodoksnost odetega navala izjemnega ustvarjalnega navdušenja se bohoti zmagoslavni optimizem Tretjega klavirskega koncerta Prokofjeva, s katerim je pianistka Isata Kanneh-Mason debitirala na odmevnih BBC Proms 2023. Najstarejša iz izjemne britanske družine vzhajajočih glasbenih zvezd Kanneh-Mason je prepoznavna tudi kot komorna glasbenica, še posebej v duu z bratom, priznanim violončelistom Shekujem.

Orkester Residentie iz Haaga

13. maj 20:00
Več terminov

34,00 I 45,00 I 57,00 I 65,00 EUR

30,00 I 40,00 I 52,00 I 58,00 EUR* * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI