13. maj 20:00

Orkester Residentie iz Haaga

Dirigentka: Ruth Reinhardt

Solistka: Isata Kanneh-Mason, klavir

Program:
Felix Mendelssohn, Koncertna uvertura Lepa Melusina 
Sergej Prokofjev, Koncert za klavir in orkester št. 3 v C-duru, op. 26 
*
Robert Schumann, Simfonija št. 4 v d-molu, op. 120 (različica l. 1851) 

Pobudnik projekta Symphony 2030, ki z glasbo kot gonilno silo skrbi za boljšo kakovost življenja mednarodne obmorske metropole, je haaški Orkester Residentie, osnovan leta 1904, v svoji zlati, predvojni dobi k sodelovanju pritegnil več imenitnih glasbenikov. Muziciral je pod taktirko Richarda Straussa, Stravinskega, Ravela, Hindemitha, Bartóka in Toscaninija, v Ljubljano pa prihaja pod vodstvom Ruth Reinhardt, ene najbolj dinamičnih dirigentk hitro razvijajoče se mednarodne kariere.

Napovedani program ne zapušča preverjenih okvirov železnega repertoarja: v romantičnem objemu Mendelssohnove uverture, ki razkriva avtorjev občutek za barvno subtilnost, in Schumannovega, v neortodoksnost odetega navala izjemnega ustvarjalnega navdušenja se bohoti zmagoslavni optimizem Tretjega klavirskega koncerta Prokofjeva, s katerim je pianistka Isata Kanneh-Mason debitirala na odmevnih BBC Proms 2023. Najstarejša iz izjemne britanske družine vzhajajočih glasbenih zvezd Kanneh-Mason je prepoznavna tudi kot komorna glasbenica, še posebej v duu z bratom, priznanim violončelistom Shekujem.

Orkester Residentie iz Haaga

13. maj 20:00
Več terminov

34,00 I 45,00 I 57,00 I 65,00 EUR

30,00 I 40,00 I 52,00 I 58,00 EUR*

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI