4. nov. 20:00

Oumou Sangaré

Prejemnica francoske nagrade Sacem Grand Prix za akustični album, kjer se moderni vokali prepletajo s tradicionalnimi instrumenti

Oumou Sangaré, vodilni glas; Kandy Guira, Emma Lamadji, spremljevalna glasova; Guimba Kouyate, kitara; Abou Diarra, kamele n'goni

Slovi kot afriška diva. Svetovno uveljavljena umetnica Oumou Sangaré še vedno raziskuje iste teme z enakim občutkom za pravičnost, enako drznostjo in svobodo kot pred tridesetimi leti. Novi album Mogoya Acoustic dokazuje pogum in velikodušnost umetnice; razkriva bojevnico in neomajno upornico, glasbenico neusahle umetniške rasti na čelu boja za afriške ženske, daleč onkraj spon tako tradicije kot sodobnosti. Ob izdaji Mogoye je vnovič prevzela položaj malijske vodilne vplivnice, vlogo, oblikovano z albumom Moussoulou, ki je dosegel prodajno številko dvesto petdeset tisoč izvodov in pomembno podprl feminizem v Zahodni Afriki. Že takrat (leta 1994) je prvič nastopila v Ljubljani na Drugi godbi, tokrat se z radostjo veselimo njenega tretjega obiska in prvega v Cankarjevem domu.

 

To je moj prvi povsem akustični album, vendar ga ni bilo težko ustvariti. Posneli smo ga v dveh dneh, z glasbeniki, ki jih zelo dobro poznam (spremljevalni vokalistki Emma Lamadji  in Kandy Guira, Benogo na kamele ngoniju, Guimba Kouyaté na kitari, Vincent Taurelle iz kolektiva A.L.B.E.R.T na celesti in otroških orglah). Vzdušje je bilo zelo intimno, omogočilo nam je, da smo se prepustili glasbi in igrali spontano. Kot neke vrste komorna glasba med prijatelji. Akustični pristop me je vrnil v otroštvo, v čas, ko sem prepevala po ulicah ali spremljala mamo na porokah in krstnih slovesnostih. Moj glas je naraven, brez vsakršnih dodanih učinkov. V svojih naslednjih živih koncertih bom podoživela »izštekano« izkušnjo.

Oumou Sangaré o albumu Acoustic

Koncert Oumou Sangaré bo 4. novembra ob 20. uri v Gallusovi dvorani. Za vse, ki imajo vstopnice v Veliki sprejemni dvorani, so zagotovljeni najboljši sedeži na prvem balkonu. 

Koncert Oumou Sangaré, prvotno načrtovan 8. maja 2021, je prestavljen na 4. november 2021. 

Kupljene vstopnice veljajo za novi termin. Sedežni red ne velja. 

Če se koncerta ne bi mogli ali želeli udeležiti, izdamo dobroimetje ali vrnemo kupnino.

Več informacij o vračilu kupnine in urejanju dobropisa >>

Oumou Sangaré

4. nov. 20:00
Več terminov

25,00 | 28,00 EUR

15,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI