27. okt.

Pantha du Prince

Hendrik Weber, zvonci, elektronika, analogni delay, programska  oprema; Håkon Stene, marimba, vibrafon, kamni, leseni tramovi, zvončki, ročni boben, tempura, akustična kitara, večstrunski lok; Bendik Hovik, vibrafon, marimba, kamni, leseni tramovi, zvončki, sample pads, učinki

Berlinski tehno skladatelj Hendrik Weber z umetniškim imenom Pantha Du Prince je v zadnjih letih razprodal vse nastope v največjih kulturnih centrih in dvoranah po Evropi. V svojem zadnjem glasbenem eksperimentu Conference of Trees sporazumevanje dreves prevaja v impresivno zvočno popotovanje.

Projekt s pomočjo različnih eksperimentov prisluškuje sporazumevanju dreves in ga prevaja v zvočne podobe. Umetniki z ročno izdelanimi glasbili v živo raziskujejo zvočne značilnosti različnih vrst lesa, na ozadju hipnotično utripajoče scenografije ter v spajanju avanttehna, vizualne poetike in spekulativne znanosti.

Techno pri nikomer ne zveni tako harmonično in angelsko kot pri Pantha du Prince. mixmag

Drevesa so bila predmet številnih glasbenih del, vendar pa Pantha Du Prince k njim pristopa svojstveno – dovoli, da spregovorijo sama zase. Projekt Conference of Trees, ki se navdihuje pri delih Georga Friedricha Bernharda Riemanna, perzijskega sufijskega pesnika Atarja iz Nišapurja in Frantiska Baluske, je prečudovita artikulacija še ne slišanega medgovora dreves – in opomin na njihov pomen za naš ekosistem.

V delu poskušamo drevesa navdati s človeškim čutom sluha in glasbenim jezikom. Želel sem prodreti v skrivnost lesa in ustvariti zvočne skrinje, ki jih slišite na koncertu. Pantha Du Prince

Za uvod v koncert bo poskrbel Bendik HK, norveški bobnar in skladatelj, ki glasbo piše za plesne predstave in gledališče ter mednarodno gostuje kot tolkalec. S Hendrikom Webrom (Pantha Du Prince) je začel sodelovati v okviru tolkalskega projekta Bell Laboratory, zatem pa sta skupaj posnela album The Triad in se podpisala pod številne studijske skladbe. 

__________

Koncert Pantha du Prince, napovedan za 10. marca ter že prestavljen na 13. december 2020, je prestavljen na 27. oktober 2021. O morebitni menjavi vstopnic vas obvestimo naknadno.

Abonenti Glasb sveta 2020/21 imajo na nakup vstopnice za koncerta Pantha du Prince 20% popust (1 abonma = 1 vstopnica s popustom; velja ob hkratnem nakupu abonmaja in vstopnice).

Več informacij o vračilu kupnine in urejanju dobropisa >>

Pantha du Prince

27. okt.
Več terminov

17,00 | 23,00 | 28,00 EUR

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI