Pretekli dogodek
26. okt. 2019 20:00

Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor

Rade Šerbedžija se po štirih letih vrača z veličastnim koncertom.

Posebni gost. Damir Urban

 

Šerbedžija je ena največjih igralskih osebnosti v prostoru nekdanje Jugoslavije, njegovo življenje so filmi in teater, njegova strast pa koncertni odri. Na koncertnih deskah ga vidimo redko, zato so njegovi koncerti še toliko bolj posebni. V Cankarjevem domu bo Šerbedžija predstavil svojo novo zgoščenko, ki bo izšla v naslednjih mesecih. Umetnik bo poleg svojega opusa glasbenih del predstavil tudi vložke proze in poezije, manjkalo pa ne bo niti njegovih posebnih življenjskih zgodb in dogodivščin, ki jih lahko v enem življenju doživi le redka peščica velikih ljudi. 

Šerbedžijevo interpretacijo bi lahko označili kot šanson, v skladbah pa se ta zliva in prepleta z različno glasbeno motiviko. V Sloveniji ga od nekdaj občudujejo vse generacije, saj je pesmim Barbara, Ne daj se Ines in številnim drugim s svojim neustavljivim šarmom vtisnil enkraten pečat. Tudi tokrat se mu bodo na odru pridružili vrhunski glasbeniki iz skupine Zapadni kolodvor. 

Na koncertu je pričakovati izvedbo njegovih največjih hitov ter zanimivo interpretacijo drugih znanih pesmi, ki so že zimzelene. Prav tako bo Rade postregel s šansoni in starogradskimi pesmimi ter se skozi glasbo in pripoved spomnil svojih dolgoletnih prijateljev, velikih umetnikov, ki jih žal ni več med nami. Vsekakor govorimo o izjemno posebnem umetniškem in glasbenem večeru, ki se ga bo občinstvo še dolgo spominjalo.

Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor

26. okt. 2019 20:00
26. okt. 2019 20:00
Več terminov

21, 24, 28, 33 EUR

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI