Pretekli dogodek
14. avg. 2021 20:00

Sílvia Pérez Cruz presents Farsa (solo show)

V Ljubljano se vrača ena najbolj intrigantnih pevk današnjega časa. Sílvia Pérez Cruz s svojim izjemnim glasom in izraznostjo prepriča in navduši vsakega ljubitelja glasbe. Če je pred petimi leti nastopila v duu s kitaristom Totijem Solerjem, se bo tokrat predstavila solo s projektom Drama, ki je dialog med glasbo in drugimi umetniškimi disciplinami. 

Sílvia Pérez Cruz je svojo ljubezen do umetnosti udejanjala ne samo v glasbeni šoli, temveč tudi v šoli za umetnosti Alartis (Espai de creació) svoje matere, kjer sta kraljevala obilje prostora, virov in svobode ter soobstoj različnih umetniških disciplin. Sílvia se npr. spominja, da so v tej šoli otroci s čokolado naslikali glasbo, ki jo je zaigrala na saksofon. Spominja se tudi, da je mama med poučevanjem risanja igrala na kitaro. Tako ni presenetljivo, da se ob glasbi, svojem naravnem mediju izražanja in viru strasti, Sílvia predano posveča umetnosti. V njeni kreativnosti so srečevanja z drugimi umetniki ključna za raziskovanje novih, neprehojenih poti in za prepoznanje, kako vsaka umetniška govorica izraža isto resničnost.

Sílvijin novi projekt predstavlja skladbe, ki jih je napisala v sodelovanju z drugimi umetniki in spajajo različne umetniške discipline: gledališče, film, ples, slikarstvo, fotografijo, poezijo. Najdemo jih lahko (vsa iz l. 2018) v filmu La noche de 12 años (Dvanajstletna noč), avtorski glasbi za delo Grito Pelao v sodelovanju s plesalko Rocío Molina ter glasbi za dramsko delo Cyrano z igralcem Lluísom Homarjem v glavni vlogi.
V duhu tega interdisciplinarnega dialoga in za ustvarjanje skladnosti bo kot rdeča nit projekt povezoval cikel fotografij. Vsaka fotografska podoba bo naslovnica oz. slogovna identifikacija posamične skladbe. Sílvia je svoje obličje posodila v namene odrske maske: za vsako teh naslovnic njen obraz služi kot slikarsko platno, izdelek pa vsakokrat neposredno navdihuje glasba.


V sklopu festivala Druga godba

__________

Koncert je bil večkrat prestavljen: s 13. maja na 9. november 2020 ter pozneje na 4. maj in 26. julij 2021. Kupljene vstopnice za Gallusovo dvorano veljajo za novi termin, za Linhartovo dvorano jih je treba zamenjati. Če se koncerta ne bi mogli ali želeli udeležiti, izdamo dobroimetje ali vrnemo kupnino. Zahtevek o menjavi oz. vračilu pošljite na vstopnice@cd-cc.si. Za festivalske vstopnice Druga godba 2020 / Abonma Druga godba 2020 ni mogoče zahtevati vračila kupnine.

Imetnikom festivalskih vstopnic Druga godba 2020/Abonma Druga godba 2020  bomo pred koncertom Sílvie Pérez Cruz izdali nove vstopnice. Izdaja vstopnic bo potekala eno uro pred prireditvijo pred vhodom v dvorano. Prosimo, da svoje festivalske vstopnice pred izdajo nove vstopnice predložite pooblaščeni osebi. Za imetnike festivalske vstopnice Druge godbe 2020/Abonma Druga godba 2020 so rezervirani sedeži v parterju.

 

Sílvia Pérez Cruz presents Farsa (solo show)

14. avg. 2021 20:00
14. avg. 2021 20:00
Več terminov

15,00 | 20,00 | 23,00 EUR

12,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI