11. nov. 20:00

Simfonični orkester iz Antwerpna

Dirigentka: Shiyeon Sung

Solistka: Bomsori Kim, violina

Program:
August de Boeck, Dahomejska rapsodija (Rhapsodie Dahoméenne) 
Max Bruch, Koncert za violino in orkester št. 1 v g-molu, op. 26 
*
Antonín Dvořák, Simfonija št. 6 v D-duru, op. 60 

Simfonični orkester iz Antwerpna, rezidenčni orkester ikonične Dvorane kraljice Elizabete, je z desetletji postal prepoznaven glasnik flamskega pristaniškega mesta diamantov. Svoje poslanstvo kulturnega ambasadorja Belgije uresničuje z značilno toplino zvoka in slogovno prilagodljivostjo, s posebnim poudarkom na flamski glasbeni dediščini: kar odraža tudi program, ki napoveduje briljantno orkestrirano Dahomejsko rapsodijo flamskega skladatelja Augusta de Boecka, postavljeno ob bok Dvořákovi Šesti, znanilki skladateljeve zrelosti in hkrati njegovi vstopnici v prostrani simfonični svet.

Orkester bo v Ljubljani premierno gostoval v družbi izjemnih glasbenic: pod taktirko prve ženske zmagovalke prestižnega tekmovanja Sir Georg Solti (2006), Shiyeon Sung, hkrati tudi prve južnokorejske dirigentke, ki ji je uspel skok na odre velikih mednarodno priznanih orkestrov; ter violinistke Bomsori Kim, lavreatinje najprestižnejših tekmovanj (med drugimi Čajkovskega in kraljice Elizabete). Ekskluzivna umetnica za založbo Deutsche Grammophon se bo ljubljanskemu občinstvu prvič predstavila z Bruchovim priljubljenim violinskim koncertom vznesene melodike in strastne orkestracije.


 

Simfonični orkester iz Antwerpna

11. nov. 20:00
Več terminov

34,00 I 45,00 I 57,00 I 65,00 EUR

30,00 I 40,00 I 52,00 I 58,00 EUR* * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI