20. mar. 19:30

Simfonični Orkester RTV Slovenija - Kromatika 5

Dirigent: Oscar Jockel

Simfonični orkester RTV Slovenija
Solista: 
Olivier Latry, orgle
Petra Vidmar, timpani

Program:
Johann Sebastian Bach/Anton Webern, Ricercar a 6
Francis Poulenc, Koncert za orgle, timpane in godala
*
Wolfgang Amadeus Mozart, Simfonija št. 41 'Jupiter'

Poulencov Koncert za orgle, timpane in godala je edinstveno delo, je neobaročen poklon orgelski glasbi Buxtehudeja in Bacha, a hkrati tudi glasba, ki odseva napeto 20. stoletje in skladateljeva duhovna iskanja. Koncert bo izvedel Olivier Latry, eden vodilnih sodobnih interpretov in ambasadorjev orgelske glasbe, ki že štiri desetletja deluje kot titularni pariški notredamski organist, ob tem pa koncertira, poučuje, navdihuje skladatelje za nova dela, vseskozi pa goji veliko poslanstvo negovanja francoske glasbene zakladnice.

Posebno pa bo tudi gostovanje mladega dirigenta Oscarja Jockela, prejemnika nagrade Herberta von Karajana, dirigenta asistenta pri dveh znamenitih ustanovah, Berlinskih filharmonikih in pariškem ansamblu za sodobno glasbo Ensemble Intercontemporain. Jockel združuje odlično dirigentsko tehniko, sodoben pogled na staro glasbo in željo po novem, sam pa je tudi uspešen skladatelj. Poulencov koncert bo uvedla orkestracija znamenite šestglasne fuge iz Bachove Glasbene daritve izpod peresa Antona Weberna, velikega inovatorja glasbe, ki je hkrati globoko spoštoval tradicijo. Večer bo sklenila Mozartova poslednja simfonija v svežem pogledu prodornega dirigentskega gosta.

 


 

Simfonični Orkester RTV Slovenija - Kromatika 5

20. mar. 19:30
Več terminov

13,00 I 17,00 I 21,00 I 25,00 EUR

10,00 I 14,00 I 18,00 I 22,00 EUR* * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI