Pretekli dogodek
7. maj 2020 19:30

Simfonični orkester RTV Slovenija - Kromatika 8 - odpovedano

Prireditev je skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev epidemije novega koronavirusa odpovedana.Prireditev je skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev epidemije novega koronavirusa odpovedana.

Več o prestavljenih/odpovedanih prireditvah>>

Za vse informacije smo obiskovalcem na voljo na info@cd-cc.si, vstopnice@cd-cc.si ter prek zasebnih sporočil na družbenih omrežjih CD.


Beethoven II.
Dirigent: Rossen Milanov, solisti: Kana Matsui, violin, Igor Mitrović, violončelo, Per Rundberg, klavir

Program:
L. van Beethoven, v 250#
L. van Beethoven, Koncert za violino, violončelo, klavir in orkester
A. Bruckner, Simfonija št. 9
Gallusova dvorana, 8, 11, 15, 19, 6* EUR 

Tokratni je drugi izmed treh koncertov, ki jih v letošnji sezoni posvečamo prvenstveno glasbi Ludwiga van Beethovna. Predstavili bomo nekoliko redkeje izvajano, prav posebno Beethovnovo mojstrovino, koncert, v katerem ne nastopa en solist, ampak kar trije. Da bodo solistični parti Beethovnovega Trojnega koncerta resnično zablesteli, bodo poskrbeli japonska violinistka Kana Matsui, slovenski violončelist Igor Mitrović, oba člana Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, ter izvrstni švedski pianist Per Rundberg (1971). Koncert bo vodil Rossen Milanov.

V drugem delu koncerta bo zazvenela mogočna Deveta simfonija avstrijskega poznoromantičnega skladatelja Antona Brucknerja. Skladatelja je pri dokončanju tega dela prehitela smrt, zato je zadnji stavek ostal nedokončan. Bruckner je mojster harmonije ter velikih orkestrskih in vokalno-instrumentalnih oblik. Ostal je cenjen tudi po svoji enkratni metodi orkestracije (na katero je odločilno vplivalo oblikovanje barvnih in dinamičnih učinkov na orglah – Brucknerjevem matičnem glasbilu), s katero je ustvarjal prav posebej zanimive in mogočne zvočne učinke. S tem se je oddaljil od sicer vseprisotnega vpliva in avtoritete velikega Beethovna ter se mu s tem pravzaprav postavil ob bok.
 

Simfonični orkester RTV Slovenija - Kromatika 8 - odpovedano

7. maj 2020 19:30
7. maj 2020 19:30
Več terminov

8, 11, 15, 19 EUR

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI