9. apr. 19:30

Simon Trpčeski, klavir

Program: 
Frédéric Chopin, Mazurke, op. 24 
Edvard Grieg, Suita iz Holbergovih časov, op. 40 
*
Peter Iljič Čajkovski / Mikhail Pletnev, Koncertna suita iz baleta Hrestač 
Sergej Prokofjev, Sonata št. 7 v B-duru, op. 83

Simon Trpčeski kroji svetovni vrh pianizma že več kot dve desetletji. Edinstven umetnik vrhunske, na videz igrive virtuoznosti, globoke ekspresivnosti in karizmatične odrske prezence je iskan solist prestižnih orkestrov, uveljavljen interpret na recitalih, a tudi glasbeni raziskovalec, ki si s projektom komorne glasbe Makedonissimo (od 2017) prizadeva za krepitev kulturne podobe rodne Makedonije. Prvi prejemnik uglednega naziva Nacionalni umetnik Makedonije (2011) bogati svojo razvejano kariero tudi ob plodnem sodelovanju z vodilnimi založbami (EMI Classics, ONYX Classic, LINN Records …), kar se zrcali v obsežni, večkrat nagrajeni diskografiji (Diapason d'or, Gramophon, Classics FM …). 

Značilna slogovna in nacionalna širina odzvanja tudi v pričujočem programu: od niza Chopinovih stiliziranih razpoloženjskih plesnih miniatur in Griegove evokacije baročne suite s skandinavskim pridihom, skozi veličastno transkripcijo suite iz ikoničnega Hrestača, v kateri je ujeto razkošje orkestrskih barv, do eksplozije čustev v neizprosni mešanici grenko-sladkega žalovanja, udarne intenzivnosti in liričnosti Prokofjeva.

Simon Trpčeski, klavir

9. apr. 19:30
Več terminov

20,00 I 24,00 I 28,00 EUR

16,00 I 20,00 I 24,00 EUR* * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI