Pretekli dogodek
7. mar. 2023 19:30

Sir András Schiff, klavir

Program:
Johann Sebastian Bach, Arija iz Goldbergovih variacij, BWV 988 
Joseph Haydn, Sonata v c-molu, Hob. XVI:20
Johann Sebastian Bach, Ricercare á 3 iz zbirke Glasbena daritev, BWV 1079 
Joseph Haydn, Variacije v f-molu, Hob. XVII:6  
Johann Sebastian Bach, Capriccio v B-duru »Ob odhodu ljubljenega brata«, BWV 992
Joseph Haydn, Sonata v Es-duru, Hob. XVI:52
*
Wolfgang Amadeus Mozart, Adagio v h-molu, KV 540
Franz Schubert, Sonata v B-duru, D 960


Neverjeten intelekt, osupljiv spomin in impresivna vztrajnost zaznamujejo pianista Sira Andrása Schiffa, ki z vzvišeno interpretacijo, poglobljeno občutenostjo in naravno iskrivostjo vabi v izrazito samosvoj zvočni svet. Brezkompromisen v drži, toplega humorja in privlačne odrske prezence je bil za svoje glasbene zasluge leta 2014 povzdignjen v viteški red, niz odmevnih nagrad in priznanj je v minulem letu dopolnil z ugledno nagrado Jean Gimbel Lane za pianistično poustvarjalnost.

Kot pojem odličnosti uteleša enega najimenitnejših glasbenikov našega časa, ki se je tudi na covidno obdobje odzval zanj značilno: uvedel je novo obliko napovedovanja programa neposredno na odru. Takšno muziciranje občuti kot veliko bolj iskreno, pri čemer občinstvu razkrije svoj izbor za dane koncertne razmere in razloži povezanost med izbranimi deli – kar poslušalcem obljublja vsekakor vznemirljivo doživetje!

Zvonki ton in celotno paleto pianističnih barv spoji z jasnostjo teksture in zgradbe.
Interlude
 

Skrajno pretehtano, domala spoštljivo, vsaka nota, vsak odtenek, tempo, vsako stopnjevanje dinamike je natančno premišljeno. Njegova odrska umirjenost dopušča glasbi spregovoriti brez motečih kretenj.
Interlude 

Pri Schiffu ni nobene nerazločnosti in vsekakor ne naglice ali površnosti. Njegova uporaba pedala je ena najboljših v izvajalski praksi.
Bachtrack

Sir András Schiff, klavir

7. mar. 2023 19:30
7. mar. 2023 19:30
Več terminov

23,00 | 28,00 EUR

17,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI