15. in 16. jun. 2023 ob 19:30

SMS 6: Hvalnica

Orkester Slovenske filharmonije
Dirigent: Marko Letonja

Program:
György Ligeti, Lontano
Lojze Lebič, Cantico II, glasba za orkester
Béla Bartók, Koncert za orkester v f-molu

O glasbi je častni član Slovenske filharmonije Lojze Lebič povedal: »Za dobro glasbo je potrebna milost, šele potem veščina. Zato je glasba najprej višje spoznanje, potem šele s pomočjo teorije in znanosti razberljiv estetski predmet. Glasba je tudi dejanje ljubezni.«
Povedano z lahkoto pripišemo tudi našemu odličnemu dirigentu Marku Letonji ter skladateljema Béli Bartóku in Györgyju Ligetiju, čigar 100. obletnico rojstva obeležujemo v letu 2023.
 

Z (*) so označene znižane cene vstopnic na vse kategorije sedežev, ki jih lahko koristijo upokojenci, študenti in dijaki. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža. Vnovčljiv je tudi pri nakupu vstopnic v Informacijskem središču (blagajni) CD.

SMS 6: Hvalnica

15. in 16. jun. 2023 ob 19:30
Več terminov

8,00 | 18,00 | 28,00 | 35,00 EUR

6,00 | 14,00 | 23,00 | 28,00 EUR * * cena za upokojence, študente in dijake. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža.

5% popusta ob nakupu na cd-cc.si

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI