26. apr. 2023 19:30

SOS 5: Zvočna prostranstva

Orkester Slovenske filharmonije
Dirigent: Bas Wiegers

Solist: Garth Knox, viola

Program:   
Gérard Grisey, Akustični prostori

»Ne komponiram s toni, pač pa z zvoki,« je o pričujoči skladbi zapisal Gérard Grisey. Celih enajst let je nastajalo epohalno delo, ki temelji na značilnostih zvoka samega in njegovem učinku na človeške čute. S pomočjo zvočne analize in posledično spoznavanja spektra alikvotnih tonov določenih zvokov je skladatelj dosegel nove zvočne barve in strukture, ki iz lastnih fizikalnih zakonitosti vplivajo na potek glasbe, torej tudi na obliko. Skladba se izmika predsodkom o tem, kakšna bi morala biti, saj se skladatelj v svojem »velikem laboratoriju« bolj kot kdorkoli posveti navadam poslušanja glasbe. Le redko je izvedena v celoti, v Sloveniji bo kot takšna izvedena prvič.


Pokoncertno druženje občinstva s skladatelji in nastopajočimi ob ponudbi izbranih vrhunskih slovenskih vin, Steklena dvorana Lili Novy 
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

Z (*) so označene znižane cene vstopnic na vse kategorije sedežev, ki jih lahko koristijo upokojenci, študenti in dijaki. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža. Vnovčljiv je tudi pri nakupu vstopnic v Informacijskem središču (blagajni) CD.

SOS 5: Zvočna prostranstva

26. apr. 2023 19:30
26. apr. 2023 19:30
Več terminov

8,00 I 18,00 I 28,00 I 35,00 EUR

6,00 I 14,00 I 23,00 I 28,00 EUR* * cena za upokojence, študente in dijake. Popust se (v spletni trgovini) izpiše pri izbiri sedeža.

5% popusta ob nakupu na cd-cc.si

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI