16. - 18. dec. 2024 ob 19.30

Vlado Kreslin: Kdo bo šel?

Mali bogovi, Beltinška banda; gost Leopold I.

O Vladu Kreslinu lahko pišemo resne in manj resne študije, snemamo najrazličnejše oddaje ali dokumentarne filme, vendar nikoli ne bomo mogli docela zaobjeti njegovih osebnih posebnosti. Kreslin je namreč tako enkraten, da nam ga zavidajo celo Hrvati. Njegovo popotovanje iz rodne prekmurske grude v rock and roll in poznejša umetniška vrnitev v toplino domačega ognjišča sta v slovenskem prostoru porodila svojstven fenomen v popularni glasbi, ki je segel tudi onkraj naših meja. Srce mladostnega upornika se je na neki točki namreč zmehčalo in se oplemenitilo z vonjem po domači zemlji. Sad tega je muzika, odprta in na prepihu, dovzetna za vse novotarije, vendar obenem zavezana koreninam. Vlado Kreslin nas je namreč na več kot polstoletni uspešni glasbeni poti prepričal, da gre za eno in isto pesem, ki jo pojemo na nešteto načinov. (Gregor Bauman) 

Vlado Kreslin bo s svojo muzikantsko jato, Malimi bogovi in Beltinško bando, letos že štiriintridesetič in trikrat zapored stopil na oder Gallusove dvorane.
 

Vlado Kreslin: Kdo bo šel?

16. - 18. dec. 2024 ob 19.30
Več terminov

26,00 | 30,00 | 36,00 | 40,00 EUR

21,00 | 27,00 | 32,00 | 37,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI