Pretekli dogodek
8. feb. 2022

Zvončki in trobentice

8. festival slovenske jazzovske ustvarjalnosti

ob 11. uri
Miha Zadnikar v pogovoru s Samom Šalamonom
Dolphy in naš čas
Na dan, ko se bo Šalamon v Cankarjevem domu predstavil s Kristino Kočan v bandu, nas bo zanimalo, kako se sliši Dolphy danes oziroma kako ga predstaviti za naš čas? Kako zveni na kitari? Kaj posebnega, intrigantnega, navsezadnje ponuja Dolphyjevo gradivo? Kako se sliši Dolphy danes oziroma kako ga predstaviti za naš čas? 
 

ob 12. uri 
Mladi raziskovalci V. – Maj Brinovec
Maj Brinovec, saksofon; Nina Pavšek, klarinet; Abel Modic, viola; Žan Berložnik, kitara; Izak Ban, klavir 

Mladi saksofonist Maj Brinovec bo v okviru programa Mladi raziskovalci z izbrano zasedbo potenciral kompozicijska in glasbeno-idejna vprašanja, s katerimi se ukvarja, odkar resno razmišlja o glasbeniški dejavnosti; kako razrešiti razkol med absolutno in programsko glasbo, med idejo in kontekstom. Kaj bi bil rezultat popolne izločitve programskosti oziroma objektivnega konteksta glasbenem delu? Je lahko oblika objektivnega konteksta v glasbi uvedena postopno iz drugega zornega kota ter kako vse to vpliva na posameznikov osebni kontekst in idejo za glasbenim delom – tako v vlogi izvajalca kot poslušalca? 
 

ob 18. uri
Kočan & Band feat. Šalamon, Resnik, Jančič
Kristina Kočan, poezija, glas, učinki; Samo Šalamon, bas kitara, moog, kitara; Cene Resnik, tenorski, sopranski saksofon, Denis Jančič, bobni

Temelj projekta je poezija Kristine Kočan, ki ga pesnica skupaj z glasbeniki popelje na drugo raven. Pri tem uporablja glas kot tudi elektroniko. Variacijam poezije služijo glasbeni inštrumenti kot kontrapunkt občasno liričnemu izrazu Kočanove. Gre za sodoben in inovativen način prepletanja poezije in improvizirane glasbe. Glasba in poezija nista izolirani entiteti, temveč ostajata v nenehni interakciji, dialogu, včasih celo soodvisnosti.


ob 19. uri 
Rebeka Rusjan Zajc 
Rebeka Rusjan Zajc, klavir

Po nastopu na Jazz festivalu Ljubljana 2021 ima Rebeka Rusjan Zajc vsako nedeljo nastop v Comedy Cafe Amsterdam in pripravlja izid prvega samostojnega albuma. Njen klavirski solo koncert Rebeke se usmerja k razvoju zvoka iz njegovih izvirov, ki se skozi gradnjo zvočnih struktur pomensko poglablja, razkriva kot večplasten, večpomenski, samega sebe preobrazuje in ponuja udeležencem nove uvide k izkušnji obstoja.


ob 20. uri 
Birds of Unknown
Patricija Škof, glas: Tibor Pernarčič, saksofon; Tilen Beigot, kitara

Birds of Unknown orisuje svobodo v  glasbenem ustvarjanju in združuje tako avtorsko glasbo kot tudi priredbe. Njen skupni cilj je predvsem najti svoj izraz, povedati svojo zgodbo. Premierno se je zasedba predstavila na RTV (Radiotelevizija Slovenija) radijski oddaji Prva vrsta in na glasbeni kompilaciji Stereo Isolation festivala Jazz 'ma mlade. Izbrani so bili tudi na Klubski maraton Radia Študent v letu 2021. Njihov nastop sovpada s pripravo izida prvega albuma.


 








Koncerte Kočan & Band feat. Šalamon, Resnik, Jančič; Rebeka Rusjan Zajc in Birds of Unknown si lahko ogledate brezplačno v spletnem prenosu tudi na na Facebook strani Cankarjevega doma.


 

Letna članska izkaznica Cankarjevi torki zagotavlja:
– 40-odstotni popust za koncerte Cankarjevih torkov
– rezervacijo vstopnice do petnajst minut pred koncertom, če je obisk napovedan vsaj dan prej na E vstopnice@cd-cc.si
– 10-odstotni popust pri nakupu vstopnic za posamezne koncerte abonmaja Glasbe sveta 
– žrebanje prejemnikov brezplačnih kompletov vstopnic za Jazz festival Ljubljana

Cena članske izkaznice 20 EUR
Izkaznica velja leto po nakupu in ni prenosljiva. 
 

Zvončki in trobentice

8. feb. 2022
Več terminov

Koncerte Kočan & Band feat. Šalamon, Resnik, Jančič; Rebeka Rusjan Zajc in Birds of Unknown ob 18. uri si lahko ogledate brezplačno v spletnem prenosu na YouTube kanalu in Facebook strani Cankarjevega doma.

V sodelovanju z Botaničnim vrtom Univerze v Ljubljani

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI