18. apr. 2021 19:30

Akram Khan: Prelisičenje hudiča (Outwitting the Devil) - odpovedano

Skladno z ukrepi in odloki Vlade RS za zajezitev širjenja koronavirusa smo odpovedali oz. prestavili vse prireditve. V vseh prostorih Cankarjevega doma so skladno smernicami NIJZ zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk razstav.

Več informacij o vračilu kupnine in urejanju dobropisa >>

 

 

 


Abonma za sezono 2020/21 smo odpovedali, saj epidemiološke razmere pri nas in po svetu ne omogočajo mednarodnih gostovanj.
Več >>

 

 


Akram Khan je eden najbolj znamenitih in cenjenih plesnih ustvarjalcev danes. V dveh desetletjih ustvarjanja je   mednarodni sloves zgradil na produkcijah, kot so Until the Lions, Kaash, iTMOi (in the mind of igor), DESH, Vertical Road, Gnosis in zero degrees.

Prelisičenje hudiča (Outwitting the Devil) se navdihuje pri fragmentu dvanajstih razdrobljenih glinenih ploščic, ki sestavljajo enega najstarejših svetovnih literarnih spomenikov, sumerski Ep o Gilgamešu. Poustvarja nasilno poglavje v življenju mladega Gilgameša, kot se ga ob prebiranju epa spominja postarani, umirajoči junak. Zgodba govori o Gilgameševi udomačitvi divjaka Engiduja in prijateljstvu z njim, njunem potovanju v prostrani cedrov gozd, ki ga naseljujejo divja bitja in duhovi, ter o uboju velikana Humbabe, varuha gozda. Podžgan s ponosom in življenjsko močjo se mladi Gilgameš nameni ovekovečiti svoje ime in kot spomenik samemu sebi utrditi mogočno mesto Uruk. Vendar bogovi, besni zaradi poboja Humbabe ter uničenja gozda in njegovih bitij, mladega kralja kaznujejo s smrtjo ljubljenega Engiduja. Ob soočenju z neizogibnostjo in bridkostjo človekove smrtnosti Gilgameš preide v zgodovino, postane okrušek razdrobljenih ostankov človeške kulture in spomina. Prelisičenje hudiča je mit vseh časov. Mit za naš čas. 

Prelisičenje hudiča je mit vseh časov. Mit za naš čas.

Akram Khan: Prelisičenje hudiča (Outwitting the Devil) - odpovedano

18. apr. 2021 19:30
18. apr. 2021 19:30
Več terminov

17,00 | 21,00 | 25,00 | 28,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Umetniški vodja/koreograf: Akram Khan
Dramaturginja: Ruth Little
Lučno oblikovanje: Aideen Malone
Vizualno oblikovanje: Tom Scutt
Avtorska glasba in oblikovanje zvoka: Vincenzo Lamagna
Kostumografija: Kimie Nakano
Dramatik: Jordan Tannahill
 

Produkcija: Akram Khan Company, Velika Britanija
 

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI