Pretekli dogodek
20. jun. 2021 19:30

Impro liga: Naši proti vašim

Predstava impro gledališča, zaključna predstava sezone

Nenavadno sezono programa Impro liga, ki je skoraj v celoti potekala v živo na spletu pred osebnimi zasloni, bomo letos sklenili z impro tekmo dveh skupin Naši in Vaši ter podelitvijo nagrad za največje dosežke v družabnem klubu Cankarjevega doma visoko nad mestom.
Po celem letu improviziranja na daljavo se nam obeta slasten spektakel impro tekme med dvema mešanima skupinama letošnjih improvizatorjev in improvizatork, ki so vas spremljali skozi večino letošnjih domačih nedelj. Naši in Vaši vas bodo prepričali, da ste prav vi na njihovi strani in da si zaslužijo točke, ki jih bo podelilo občinstvo.

Pričakujete lahko sočne, živahne in nepredvidljive prizore disciplin in izzivov, kjer boste tudi sami sodelovali s svojimi predlogi in na koncu določili zmagovalca. Prav tako pa ne bomo pozabili na posebne dosežke, ki so se zgodili tekom te sezone in podelili nekaj priznanj.
Kljub vsemu nismo iz forme – od novembra dalje smo ustvarjali tedensko in se preizkusili v različnih formatih in žanrih kolektivnega ustvarjanja. Za nami je kar 30 spletnih ne-gledaliških dogodkov, kjer so se letošnje ekipe spoprijele z različnimi izzivi, izjavami tedna in na koncu še s srednjemetražnimi filmskimi žanri v sklopu Serijalka. Posebej pa so večere dopolnili še spletni komentarji gledalcev, ki so žive dogodke spremljali.
Čas je, da se vrnemo v gledališča. Le tam lahko skupaj ustvarimo novo magijo, se podružimo in gradimo skupnost, s katero vemo, da je svet z umetnostjo polnejši in bolj smiseln.
Uleti v Klub!

Sezono 2020/21 kot rdeča nit zaznamuje POP. Sodelujejo ekipe Banda Ferdamana, Impro Ljubljana, Pasji kašelj, Mali pok, Ti sam plavi!, Shakira Shakira, Improholics, Vodovodarji, Kabuš in Mentol bombon. Vsi ljubimo gledališke deske in komaj čakamo, da se nanje vrnemo v vaši družbi.

Impro liga je temeljni program improvizacijskega gledališča pri nas, ki poteka že od leta 1993. Glavnina programa ponavadi poteka kot državno tekmovanje impro gledaliških skupin, program pa je stičišče slovenskih improvizatorjev in improvizatork.

Sezono 2020/2021 kot rdeča nit zaznamuje pop. Letos raziskujemo popularnost, populizem, pop art, pop-up, popcorn in Vox populi. Zanima nas popularno, ljudskost, moda, lajfstajl, glam in muhe enodnevnice v gledališču in v življenju. Zapopajte se z nami.

 

 

Impro liga: Naši proti vašim

20. jun. 2021 19:30
20. jun. 2021 19:30
Več terminov

10,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Moderira: Jošt Cafuta Maček (najboljši moderator sezone 2019/2020)
Luč: Veronika Hana Grubič
Glasbenik: Vid Terzer (najboljši glasbenik sezone 2019/2020)
 

Produkcija: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO
Koprodukcija: Cankarjev dom

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI