23. mar. 19:30

MN Dance Company: Perpetuum Mobile

Perpetuum mobile, hipotetičen stroj, ki se giblje neskončno dolgo, ne da bi mu dovajali energijo, je čudež ter jasno izraža človekovo težnjo k raziskovanju novega, tudi nemogočega in neuresničljivega. Izdelava takšnega stroja do danes ostaja neuresničen sen. Človeško telo, planet Zemlja, na katerem živimo, in vse vesolje so kot stalno premikajoči in spreminjajoči se največji navdih za snovanje plesnega perpetuum mobila, s katerim plesalci ustvarjajo nove gibalne presežke, neustavljivo in hipnotično gibanje utripajočih teles ter s tem čudežni večno gibljivi plesni svet, ki je obenem del preteklosti in prihodnosti. 

Uprizoritev je posvečena 570-letnici vizionarja, umetnika, arhitekta in izumitelja Leonarda da Vincija, vztrajnega oblikovalca perpetuum mobila, ter – kot mojster sam – povezuje umetnost in znanost. S podporo novodobne tehnologije, ki jo razvijajo v novogoriškem računalniškem podjetju Arctur (ob sodelovanju z Xcentrom, novogoriškim središčem kreativnih praks, in s podjetjem za svetlobne rešitve Intra Lighting), mednarodna zasedba plesalcev in igralec raziskujejo neskončnost giba ter neskončnost odkrivanja novega v umetnosti in znanosti. Koprodukcijski projekt med MN Dance Company in SNG Nova Gorica je del programa pred začetkom Evropske prestolnice kulture Go! 2025.
 

MN Dance Company: Perpetuum Mobile

23. mar. 19:30
Več terminov

17,00 EUR

13,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Predstava traja eno uro in 15 min brez odmora.

Koreografa: Michal Rynia, Nastja Bremec Rynia
Produkcija: MN Dance Company, SNG Nova Gorica

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI