Od 13. dec. 2022 do 5. nov. 2023

V vrtincu sprememb

Velika naravoslovna razstava
V sodelovanju s Prirodoslovnim muzejem Slovenije 

Če bi zgodovino Zemlje razdelili na 24 ur, bi se človek pojavil v zadnjih sedmih sekundah

Velika prirodoslovna razstava, prva tovrstna v zgodovini Cankarjevega doma, nas bo popeljala skozi evolucijo Zemlje, vse od njenega nastanka pred 4,6 milijardami let in poznejšega življenja na njej ter prikazala skrito, nenavadno, presenetljivo, človeškim očem pogosto nevidno življenje in dogajanje v naravi.
 
Od blizu in interaktivno bo mogoče spoznati evolucijo od nastanka planetov do življenja na Zemlji kot tudi posamezna značilna naravna okolja v Sloveniji (gore, morje, kraški svet …) z živalskimi in rastlinskimi vrstami, ki jih naši vnuki morda ne bodo več srečali v naravnem okolju. Slovenija ima burno geološko zgodovino in visoko stopnjo biodiverzitete, ki pa se dandanes spreminja precej hitreje, za kar je odgovoren tudi človek, saj je nekatere običajno naravne procese nezadržno pospešil. 

Velik poudarek razstave bo na izobraževalnem programu za osnovnošolce, dijake in tudi odrasle obiskovalce. Program za šole bo izdelan zelo podrobno in bo vključeval redno učno snov. Vodenja in delavnice bodo vključevali tudi zunanji prostor pred Cankarjevim domom, Park Sveta Evrope.
 

Navadni hrček (Cricaetus cricaetus) je bil v Sloveniji nazadnje opažen pred več kot dvajsetimi leti, tako da je ta vrsta pri nas domnevno izumrla.

Zaradi podnebnih sprememb in spreminjanja gozdov se je območje razširjenosti ene naših največjih ptic, divjega petelina (Tetrao urogallus), močno skrčilo.

Vstopnice

Odrasli: 6 ni 4* EUR (* mlajši od 25 in starejši od 65 let ter upokojenci)
Otroci do 4 let: brezplačno
Družinska vstopnica: 13 EUR (največ dva odrasla in otroci do 15 let)

Otroške delavnice: vstopnina z doplačilom 3 EUR

Javno vodenje: vstopnina brez doplačila za vodenje
Komentirano vodenje: vstopnina + 2 EUR (doplačilo za vodenje)
 

Šolski obisk (10 ali več oseb):
Vstopnina: 3 EUR/osebo
Vodenje po razstavi: vstopnina + 20 EUR (doplačilo za vodenje)
Vodenje po razstavi z delavnico: 6 EUR/osebo  


Skupine odraslih (10 ali več oseb):
Vodenje po razstavi: vstopnina + 25 EUR (doplačilo za vodenje)

Monografija: 20 EUR

Z vstopnico Prirodoslovnega muzeja Slovenije priznamo 20-odstotni popust na vstopnico za ogled razstave V vrtincu sprememb.  

V vrtincu sprememb

Od 13. dec. 2022 do 5. nov. 2023
Več terminov

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI