9. - 10. jun. 2022 od 10:00

10. mednarodna filozofska konferenca in delavnica Sørena Kierkegaarda

Kierkegaardovo leto 2022
V sodelovanju s KUD Apokalipsa

Že tradicionalna mednarodna filozofska konferenca in delavnica Sorena Kierkegaarda, v organizaciji Srednjeevropskega raziskovalnega inštituta Soren Kierkegaard in KUD Apokalipsa, je letos posvečena 120. obletnici rojstva in 30. obletnici smrti nemškega filozofa Güntherja Andersa (1902–1992). 
Ključno vprašanje, ki ga želimo letos nasloviti, z njim povezati misel in aktivnosti, je »Pretnja tehnologije in bivanjsko upanje med 'ne-še' in 'nič več': Kako sploh še človeško živeti v negotovih časih grožnje totalne odprave človeštva / človečnosti?«.

Tehnifikacija bitja: dejstvo, kako je danes mogoče, da nas nevede in posredno, kot vijake v stroju, uporabijo v dejanjih, katerih učinki so onkraj obzorja naših pogledov in domišljije ter ki jih, ko bi si jih sploh lahko zamislili, nikakor ne bi mogli odobravati – to dejstvo je spremenilo same temelje našega moralnega obstoja. Günther Anders, 3. junija 1959

10. mednarodna filozofska konferenca in delavnica Sørena Kierkegaarda

9. - 10. jun. 2022 od 10:00
Več terminov

Brezplačne vstopnice

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI