Pretekli dogodek
1. dec. 2021 19:00

Beletrinina debata: Epidemije in družba

Epidemija novega koronavirusa je močno oblikovala način delovanja družbe. Govorili smo o tem, pisali, vse več pa smo začeli posegati tudi po tovrstni literaturi. Tretja Beletrinina debata v tem letu bo tako posvečena vplivu epidemij na družbo.

Dogodek bo 1. decembra 2021 ob 19. uri potekal v hibridni obliki – v živo v Štihovi dvorani Cankarjevega doma ter v spletnem prenosu na Youtube kanalu Beletrine.

O epidemijah v literaturi in resničnem življenju bosta razpravljala dr. Alojz Ihan in ddr. Igor Grdina. Debato bo moderiral novinar Nejc Krevs.
Toplo vas vabimo k sodelovanju v debati in zastavljanju vprašanj, kar bo mogoče tako v dvorani kot v spletnem prenosu. 


Alojz Ihan je eden najboljših razlagalcev epidemične realnost, kar bo prihodnje leto zaobjel tudi v romanu, ki bo izšel pri založbi Beletrina. Poleg izjemnega strokovnega vpogleda in izkušenj, ki mu jih daje dolgoletna raziskovalna in pedagoška kariera, ima kot pisec in publicist tudi redko sposobnost povezovanja medicinskih in socioloških vidikov pretresov.

Igor Grdina je slovenski zgodovinar in literarni zgodovinar. Čeprav v svojih delih obravnava predvsem slovenski kulturni prostor, poglobljeno in kritično razpravlja o aktualnih dogodki.  

 

Beletrinina debata: Epidemije in družba

1. dec. 2021 19:00
1. dec. 2021 19:00
Več terminov

Brezplačne vstopnice

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI