22. maj 2023 18:00

Boštjan Nipič – Nipke: Pozitiven model

Nipke se bo pogovarjal o svojem delu in življenju, o svojem ustvarjanju in svoji generaciji, o pozitivni energiji in kako jo spodbujati.

 
Iskali bomo odgovore na vprašanja: 
•    Kako navzgor? In kako naprej? 
•    Od kod ideje in kako jih uresničiti? 
•    Kako odkrijemo zgodbe in kako jih povemo? 
•    Kaj narediti, ko te noben ne razume, ker si pač izven okvirja? 
•    Kdaj je tebe nazadnje kdo vprašal, kako se počutiš?
 

Boštjan Nipič – Nipke je slovenski raper in izvajalec hip hop glasbe. Na glasbeno sceno je prišel leta 2008 v duetu Overdose in v času svoje kariere je ustvaril niz glasbenih uspešnic. S singlom "Noben me ne razume" (2016) je leto kasneje prejel "Zlato piščal" za pesem leta. Leta 2017 je veliko ustvarjal z dobrim prijateljem in glasbenim sodelavcem Rokom Terkajem (Trkaj), s katerim sta ustvarila nekaj duetov, ki so ovekovečili tisto leto (Sam gremo, Vsi smo na istem, Tista trava). Za pesem "Vsi smo na istem" sta naslednje leto prejela "Žaromet" za pesem leta. Sledile so uspešnice, kot so "Bejba iz neta" (2017), "Dej se ustav" (2017), "Popoln lajf" (2018), "Če ne boš probu" (2018), "Ina" (2018), "Izven okvirja" (2019), "Kdaj bo hit" (2021).
Nipke je po srcu zaprisežen Draveljčan. Piše zelo iskrena besedila predvsem o sebi in s svojimi pesmimi pogosto opozarja na določene družbene težave, zelo dobro pa ve tudi, kako pomembno je duševno zdravje. Pridružil se je tudi Unicefovi kampanji Kako se počutiš, ki si prizadeva odpirati pogovore o čustvih in destigmatizirati duševne težave. Nedvomno je glasbenik, ki ga poznajo tako mladi kot stari.
 

Boštjan Nipič – Nipke: Pozitiven model

22. maj 2023 18:00
22. maj 2023 18:00
Več terminov

10,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI