13. feb. 2023 18:00

Bronja Žakelj: Ko te življenje opere na devetdeset

Živimo v svetu, ki ga v veliki meri kreira fabricirana realnost družbenih medijev, v svetu samoprevar in zamolčanih čustev. Živimo v pogodbeni družbi, kjer je ekonomski kapital nadomestil simbolnega, kjer je sreča imperativ, telo temelj identitete, kjer si kriv za odklon. V takem svetu se ni enostavno soočati z vprašanji minljivosti, krhkosti in iskanjem resnice. To so teme, ki med neobremenjene vnašajo nemir, zato so v vsakdanjem življenju odrinjene na rob. Na robu pa so poti mnogokrat tihe in samotne.
 

Vprašanja, na katera bo odgovorilo predavanje:
•    Zakaj je današnji človek ostal v strahu pred smrtjo poražen in sam?
•    Kako žalujemo odrasli in kako otroci?
•    Je rak danes še vedno tabu in zakaj pomaga, če zagrabiš »bika za roge«? 
•    Lahko rečem: »Strah me je.«?
•    Zakaj hočem resnico, tudi če resnica boli?
 

Bronja Žakelj (1969) je na Fakulteti za družbene vede končala študij novinarstva. Njeno veselje do pisanja je ostalo nekje med vrsticami revijalnega tiska in v redakcijah dnevnega časopisja, zato si je prvo službo poiskala v marketingu, danes pa dela v bančništvu. Ker med financami prostora za ustvarjalnost ni veliko, ljubezen do pisanja pa nikoli ni bila čisto zares pozabljena, se je odločila, da je čas, da napiše svojo prvo knjigo. Avtobiografski roman z naslovom Belo se pere na devetdeset je pri Beletrini izšel septembra 2018, doživel že nekaj prevodov ter izjemen odziv tako v medijih kot med bralci in bralkami. Roman je leta 2019 prejel tudi prestižno Delovo nagrado Kresnik.

Bronja Žakelj: Ko te življenje opere na devetdeset

13. feb. 2023 18:00
13. feb. 2023 18:00
Več terminov

10,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI