17. maj 20:00

Deborah Levy: Mož, ki je videl vse

Ena največjih zgodb angleške literature v tem desetletju je vrnitev in zmaga Deborah Levy ... Lahko bi rekli, da je navdihujoča, če ne bi bilo tako očitno, da jo je nemogoče posnemati.
New Statesman

Saul Adler leta 1988 prečka Abbey Road v Londonu. Pri tem ga (morda takrat, morda kdaj pozneje) zbije avto. Na videz se mu ne zgodi nič: obišče svojo punco, umetnico Jennifer Moreau; seksata in se razideta. Kot marksistični zgodovinar Saul nato odpotuje v vzhodni Berlin tik pred padcem zidu, kjer se začnejo v nenavadnem deliriju prepletati marksizem, erotika, krivda in popkultura, v središču pa je vprašanje, kaj vse smo pripravljeni spregledati, da bi bili pred sabo – in pred Zgodovino – videti kot ljudje, kakršni želimo verjeti, da smo. Kolikšno škodo s potlačitvami delamo sebi in koliko ljudem okoli nas? Roman Mož, ki je videl vse se razstavlja zato, da se na koncu lahko sestavi in nas pripravi k temu, da ga po zadnji strani nemudoma začnemo brati od začetka.

Roman je prevedel Jernej Županič.

Deborah Levy je ena najpomembnejših sodobnih britanskih pisateljic in dramatičark ter predstavnic svetovnega literarnega kanona. Njen mojstrski avtobiografski cikel velja za prelomno delo avtofikcije in esejistični presežek. Njeni romani so bili večkrat nominirani za nagrado man booker, nazadnje prav Mož, ki je videl vse (2019). 

Deborah Levy: Mož, ki je videl vse

17. maj 20:00
Več terminov

Brezplačne vstopnice

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI