4. apr. 2020 20:00

Fabula 2020: Édouard Louis - prestavljeno oz. odpovedano

O morebitnem novem terminu bomo obveščali na spletnih straneh www.cd-cc.si in festival.fabula.org ter socialnih omrežij Cankarjevega doma in Fabule.

Prireditev je skladno z uredbo Ministrstva za zdravje prestavljena oz. odpovedana.

Več o prestavljenih/odpovedanih prireditvah>>

Za vse informacije smo obiskovalcem na voljo na info@cd-cc.si, vstopnice@cd-cc.si in prek zasebnih sporočil na družbenih omrežjih CD.

Opraviti z Eddyjem ni le etnografsko osupljiv. Je izjemna zgodba o drugačnosti in odraščanju, ki je mnogo bolj realistična od večine. The New York Times

Opraviti z Eddyjem je roman o odraščanju v majhnem industrijskem kraju na severu Francije, v kraju brez milosti, kjer okolica potolče vse, kar je drugačno. Eddy, ki bo pozneje postal Édouard, se skuša prebiti skozi nasilje vrstnikov in družine pa tudi skozi strukturno nasilje, revščino, ki radikalno zaznamuje njegov obstoj. Čeprav se na prvi pogled zdi, da gre za avtobiografski roman, je podton vseskozi političen. Pripoveduje o tem, kaj pomeni biti deprivilegiran: v socialnem, kulturnem, spolnem ali ekonomskem smislu.

Roman je prevedel Andrej Pleterski.

Édouard Louis je eden najpomembnejših svetovnih pisateljev generacije, rojene v devetdesetih letih, francoski čudežni deček, čigar literarni prvenec Opraviti z Eddyjem je preveden že v več kot trideset jezikov. Kar je Didier Eribon med teoretiki in Xavier Dolan med filmarji, je Édouard Louis med sodobnimi pisatelji. Politično precizno, intelektualno prepričljivo in emocionalno osupljivo.

Prvenec Édouarda Louisa, Opraviti z Eddyjem, bo izšel pri založbi Beletrina in bo na voljo za 10 evrov

V soorganizaciji Cankarjevega doma in založbe Beletrina 
 

Fabula 2020: Édouard Louis - prestavljeno oz. odpovedano

4. apr. 2020 20:00
4. apr. 2020 20:00
Več terminov

Brezplačne vstopnice

Simultano prevajanje iz francoščine

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI