5. mar. 2020 20:00

Fabula: Sheila Heti - prestavljeno oz. odpovedano

O morebitnem novem terminu bomo obveščali na spletnih straneh www.cd-cc.si in festival.fabula.org ter socialnih omrežij Cankarjevega doma in Fabule.

Prireditev je skladno z uredbo Ministrstva za zdravje prestavljena oz. odpovedana.

Več o prestavljenih/odpovedanih prireditvah>>

Za vse informacije smo obiskovalcem na voljo na info@cd-cc.si, vstopnice@cd-cc.si ter prek zasebnih sporočil na družbenih omrežjih CD.

Če si med branjem knjige podčrtujete povedi, kakor si jih sam, vam bo pri branju tega romana zmanjkalo svinčnika.  The New York Times

Materinstvo je roman, ki prevprašuje vlogo ženske, ukvarja pa se tudi s samo formo romana. Če bi ga želeli zreducirati na nekaj misli, bi rekli, da gre za razmislek o tem, ali imeti otroke ali ne – so še vedno nujnost ali so postali le sentimentalna gesta? A v resnici je to delo mnogoplastno, razpeto med teorijo, življenje in fikcijo si zastavlja temeljna vprašanja o tem, kako preživeti in živeti, kdo smo in v čem je smisel. Gre za filozofski roman, kar mestoma spretno skriva za navideznimi banalostmi, a to le zato, da lahko iznenada udari z vso silo. Je temeljno branje za vse, ki razmišljajo o tem, ali bi imeli otroke, pa tudi za tiste, ki so to odločitev že sprejeli, a življenje zato ni nič lažje.

Roman je prevedla Katja Zakrajšek.

Sheila Heti je s svojima deloma How Should a Person Be in Women in Clothes prodrla med kritiško in bralsko najbolj čaščene avtorice svoje generacije. Svoj prvi prevod v slovenščino dobiva z romanom, Materinstvo, ki so ga svetovni mediji razglasili kot enega najboljših romanov leta 2018, njegova avtorica pa je bila deležna vsesplošnega kritiškega navdušenja ter je v manj kot enem letu po izdaji že dosegla kultni status tako na literarnem kot na teoretskem področju.
 

Zadnji roman Sheile Heti, Materinstvo, bo izšel pri založbi Beletrina in bo na voljo za 10 evrov.

V soorganizaciji Cankarjevega doma in založbe Beletrina 

Fabula: Sheila Heti - prestavljeno oz. odpovedano

5. mar. 2020 20:00
5. mar. 2020 20:00
Več terminov

Brezplačne vstopnice

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI