19. apr. 2022 18:00

Mag. Martina Peštaj (v sodelovanju s Kako.si): Kako otroke voditi skozi digitalno džunglo današnjega dne

Naši otroci so digitalni staroselci: rodijo se v okolje, v katerem so televizija, računalniki, tablice in pametni telefoni sestavni del vsakodnevnega življenja. Otrokom so pisane podobe na zaslonu privlačne, staršem pa pogosto dobrodošle, ko potrebujemo trenutek zase. Ponudba še nikoli ni bila tako obsežna, je brezmejni gozd, v katerem se otroci sami zlahka izgubijo. Zato potrebujejo vodenje odraslih, ki jim s premišljeno izbiro vsebin, skupnim gledanjem, pogovorom in zgledom pomagajo varno stopati po digitalnem gozdu ter odkrivati njegove sončne in senčne plati. Vabljeni na pogovor, na katerem se bo teorija učinkovito mešala s prakso in izkušnjami.


Vprašanja, na katera bo predavanje odgovorilo:
•    Kako otroci razumejo in sprejemajo digitalne vsebine? 
•    Zakaj je pomembno, da otrok gleda kakovostne vsebine, namenjene njegovi starosti? 
•    Kaj so kakovostne vsebine? 
•    Kakšna je zdrava mera in kaj se lahko zgodi, če je digitalnih dražljajev preveč?
•    Zakaj je zares pomembno, da premislimo o lastnem odnosu do sodobne tehnologije?

 

Mag. Martina Peštaj je urednica Uredništva otroških in mladinskih oddaj na TV Slovenija. V program izbira tuje risanke, igrane serije za otroke in mlade ter skrbi za njihovo obdelavo v slovenščino. Strokovno se ukvarja z medijsko psihologijo, piše članke, predava, sodeluje pri raziskovalnih projektih, je članica domačih in mednarodnih žirij ter gostja konferenc in festivalov. Veliko časa posveča tudi projektom kulturno-umetnostne vzgoje iz filma, animiranega filma ter gledališča za otroke in mlade.

Mag. Martina Peštaj (v sodelovanju s Kako.si): Kako otroke voditi skozi digitalno džunglo današnjega dne

19. apr. 2022 18:00
19. apr. 2022 18:00
Več terminov

10,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Trajanje: 1 uro

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI