Pretekli dogodek
8. jul. 2024 19:00

Odprtje četrte izdaje poletne šole Design+Science: Subverzivne realnosti

Prireditev bo odprla prostor za razumevanje tematike Subverzivnih realnosti.

Izraz »subverziven« nakazuje namen rušenja uveljavljenega sistema. Kaj se zgodi dan po revoluciji? Ta tema vabi k raziskovanju ne le današnjih zlomljenih sistemov in naših psiholoških pristranskosti, temveč tudi zunanje realnosti, ki nas prepričuje, da ni alternative. Tema vključuje razprave o sistemskih družbenih krivicah, okoljskih izzivih, političnih vprašanjih, zgodovinskem revizionizmu, kulturnih predsodkih in psiholoških obrambnih mehanizmih. Prav vse spodbujamo, da preučijo kompleksnost človeškega zaznavanja, tako individualnega kot kolektivnega. Ali lahko pomislimo na alternative, ki postanejo resničnost?

Uvodnemu nagovoru dr. Marine Klemenčič bo sledil prispevek glavnega govorca Dominiqua Sciamme, direktorja Ecole du Design na CY Cergy Paris Universite, ki bo z oblikovalskega stališča predstavil nekaj vsebinskih razmislekov o subverzivni realnosti. 
 

Sledil bo koncert Pole (Stefan Betke). 
Pole je umetniško ime Stefana Betkeja, nemškega umetnika elektronske glasbe, ki je pogosto povezan z žanroma glitch in dubtronica. Pole je bil distribuiran na več različnih založbah, vključno z Matador Records in Mute Records, leta 1999 pa je Betke soustanovil založbo ~scape, ki je znana tudi po objavljanju del Jana Jelinka. 1. septembra 2011 je Betke ustanovil novo umetniško založbo z imenom Pole.

 


 

Nakup vstopnic

Odprtje četrte izdaje poletne šole Design+Science: Subverzivne realnosti

8. jul. 2024 19:00
8. jul. 2024 19:00
Več terminov

Organizatorji: Univerza v Ljubljani, Univerza v Splitu, Univerza aplikativnih znanosti iz Gradca in Pino iz Kopra v soorganizaciji s Cankarjevim domom

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI