21. dec. 2019 19:30

Božič v Ljubljani 2019

Dirigent: Marjan Grdadolnik
Prireja: KD Simfonični orkester Cantabile

Koncertni večer z naslovom Božič v Ljubljani 2019 je tradicionalni glasbeni dogodek v prestolnici. Tudi letos nas bodo ustvarjalci in nastopajoči z glasbo popeljali v praznični večer, ki ga bo uvedla krstna izvedba uverture na tradicionalno ljudsko božično pesem. Avtor letošnje praznične uverture bo skladatelj Gašper Jereb.

Pevsko bosta božični koncert oplemenitila izjemna pevska solista, sopranistka Mojca Bitenc Križaj in baritonist Domen Križaj. Ko je Čajkovski pisal uverturo Romeo in Julija, je bil z mislimi seveda pri ljubezni. Z vso širino slovanske duše je ustvaril eno svojih najlepših simfoničnih del, ki bo obogatilo tudi letošnji praznični koncert.

Sodobnejša snovanja skladateljev bo na koncertu predstavljal Eric Whitacre, ki nas bo popeljal v čas apokaliptičnih dogodkov. Z drznimi ritmičnimi vzorci je ustvaril izjemno glasbeni delo za veliki zbor in orkester.

Dirigent Marjan Grdadolnik, pevski in inštrumentalni solisti, člani orkestra in združenega pevskega zbora vabijo na praznično glasbeno slavje – Božič v Ljubljani 2019!

 

Program:

G. Jereb, J. S. Bach, F. Lehar, G. Bizet, P. I. Čajkovski, A. Misson, E. Whitacre, H. Wienavsky, E. Kalman, M. Vilhar

Božič v Ljubljani 2019

21. dec. 2019 19:30
21. dec. 2019 19:30
Več terminov

10, 13, 17, 20 EUR

Zasedba:
Simfonični orkester Cantabile
Marjan Grdadolnik, dirigent
Matej Avšič, koncertni mojster

Mojca Bitenc Križaj, sopran
Domen Križaj, bariton
Vivijana Rogina, violina
Jernej Gantar, trobenta
Urban Kolar, trobenta

MePZ Adoramus, zborovodja: Marjan Grdadolnik 
MePZ Crescendo, zborovodja: Žiga Kert

Damijan Bogataj, producent

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI