11. maj 2022 20:00

Glasba za prihodnost

Dobrodelni koncert mladih glasbenikov iz Ukrajine in Slovenije ter svetovno znanega violinista Gidona Kremerja za pomoč otrokom in družinam iz Ukrajine
Prireja: Zavod Smo

Zanje je glasba prihodnost, za nas priložnost, da pomagamo otrokom iz Ukrajine.

Koncert mladih glasbenikov iz Ukrajine za boljšo prihodnost vseh
Otroci in mladi iz Ukrajine, ki so varno zavetje pred vojno poiskali v Sloveniji, bodo 11. maja s koncertom v Cankarjevem domu v Ljubljani zbirali sredstva za pomoč ljudem iz Ukrajine na način, ki je njim najbližje: z glasbo. V umetniško-donatorskem projektu Music for the future se nadarjeni mladi glasbeniki iz Ukrajine povezujejo z mladimi glasbeniki iz Slovenije pod okriljem Slovenskega mladinskega orkestra, ob tej priložnosti pa so svoje moči združili z Unicefom Slovenija. 

Ena torba, telefon in njihova najdragocenejša lastnina – inštrument, v katerem so vse njihovo življenje in sanje. S tem imetjem so se na pot iz Ukrajine podali nadarjeni mladi glasbeniki, ki so varno zavetje našli v Sloveniji. Izkušnje, ki jih na begu doživljajo otroci, lahko marsikoga razčlovečijo, zato otroci (najmlajši med njimi je star sedem let) in mladi iz Ukrajine iščejo oporo in moč v glasbi ter nadaljujejo svoje poslanstvo. S tem si želijo razvijati nadarjenost, premagati vojno travmo ter pomagati k boljši prihodnosti zase in za druge.
Tako bodo 11. maja nadarjeni glasbeniki iz Ukrajine skupaj z mladimi glasbeniki iz Slovenije pod okriljem Slovenskega mladinskega orkestra in združeni v orkester Music for the future nastopili v Cankarjevem domu. Pred dogodkom, med njim in po njem bodo v sodelovanju z Unicefom Slovenija zbirali darove za pomoč sodelujočim glasbenikom in njihovim družinam iz Ukrajine ter za Unicefove programe pomoči za otroke in družine iz Ukrajine.
 

Simfonični orkester Music for the Future
Solist: Gidon Kremer, violina
Dirigentka: Živa Ploj Peršuh

Program
Dvořák: Simfonija št. 8 v G-duru
Schumann: Violinski koncert in a-molu (izvirno za violončelo) 
Skoryk: Melodija
Škerjanc: Svečana uvertura
 

Glasba za prihodnost

11. maj 2022 20:00
11. maj 2022 20:00
Več terminov

35,00 | 35,00 | 40,00 | 45,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI