8. jan. 2024 20:00

Labodje jezero

Klasično baletno gledališče UBT
Prireja: Adriko

Ne spreglejte dodatne predstave ob 16. uri.

Labodje jezero je eden najbolj priljubljenih in neminljivih baletov na svetu na glasbo Petra Iljiča Čajkovskega. Pripoveduje o čarobni zgodbi mladega princa Siegfrieda, ki med lovljenjem v gozdu sreča skupino očarljivih labodjih devic. Te labodje device so pod čarobnim urokom in lahko prevzamejo človeško podobo le ponoči.

Princ Siegfried se globoko zaljubi v eno izmed labodjih devic, princeso Odette, ki razkrije, da je njo in njene spremljevalke preklel zlobni čarovnik Rothbart. Podnevi so labodi, lahko pa se v človeško obliko spremenijo le ponoči. Čarobni urok lahko pretrga samo princ, ki prisega pravo ljubezen do Odette.

Vendar se zgodba dramatično zaplete, ko princa Siegfrieda zavede Rothbartova hčerka Odile, ki je začarana videti kot Odette. Princ v zmoti izpove svojo ljubezen Odile in s tem naposled stre Odettino srce.

Potem ko spozna svojo napako, princ Siegfried hiti nazaj k jezeru, kjer najde Odette, ki mu odpusti. V zadnjem dejanju žrtvovanja se odločita umreti skupaj, namesto da bi ostala ločena zaradi Rothbartovega prekletstva. Njuna ljubezen je tako močna, da premaga Rothbarta in prekine prekletstvo nad labodjimi devicami.

Labodje jezero je balet, poln tem o ljubezni, izdaji in moči prave ljubezni, da premaga zlo. Vsi poznamo njegovo dih jemajočo koreografijo, očarljivo glasbo Čajkovskega in večno privlačnost svetovno neprecenljivega klasičnega baleta.

Labodje jezero

8. jan. 2024 16:00
8. jan. 2024 20:00
8. jan. 2024 16:00
8. jan. 2024 20:00
Več terminov

32,00 | 38,00 | 44,00 | 50,00 EUR

V izvedbi Klasično baletno gledališče UBT. Prireditev bo izvedena na posneto glasbo.

Balet traja 2 uri in ima odmor. 

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI