30. nov. 2019 19:30

Richard Clayderman

Svetovna turneja ob 40. obletnici glasbene kariere
Prireja: Vitapop d.o.o.

Večni romantik, ki ga je prva dama Amerike Nancy Reagan nekoč poimenovala romantični princ, s svojimi razprodanimi koncerti že več kot trideset let navdušuje občinstvo po vsem svetu. Glasbeni velikan, ki je svojo uspešno pot začel že v sedemdesetih letih, je prepoznaven po največji svetovni, rekordno prodajni uspešnici vseh časov, Baladi za Adelino, ki jo je prodal v neverjetni, a resnični nakladi 22 milijonov izvodov, in po svojem stilu nove romantike, ki ga je ustvaril sam.

Prelomnica na njegovi glasbeni poti je nedvomno trenutek, ko ga je odkril priznani francoski producent Olivier Toussaint leta 1976, ki je ravno takrat iskal novo glasbeno zvezdo. Nedvomno jo je našel, saj je s prvotno pričakovane naklade prve uspešnice Balade za Adelino številka poskočila z deset tisoč na 22 milijonov. Od takrat se je začela neustavljiva zgodba o uspehu.

Njegovi koncerti so fenomen, ki že vrsto desetletij navdušuje tako starejšo kot mlajšo generacijo, njegova glasba pa vsakič znova privablja stoječe ovacije in nemalokrat prikliče solze v oči. Na koncertu v Cankarjevem domu pa bo mogoče prisluhniti njegovim največjim uspešnicam. Koncert bo zares nekaj posebnega, saj bo poleg vrhunskega koncertnega prizorišča Gallusove dvorane poskrbljeno tudi za vrhunsko ozvočenje, opremo in svetlobno tehniko, poseben čar pa bo dajal tudi velik video zaslon, ki bo obiskovalcem koncert in njegove podrobnosti predstavil od blizu ter jim s tem ponudil še posebno doživetje.

Na več kot 40-letni poti je Richard Clayderman odigral več kot dva tisoč koncertov po vsem svetu, posnel več kot tisoč dvesto pesmi, prodal več kot 85 milijonov albumov, osvojil tristo štirideset platinastih in zlatih plošč.

Na svoji bogati glasbeni poti je nastopal s številnimi glasbenimi velikani, med drugimi tudi z znamenitim londonskim Kraljevim filharmoničnim orkestrom, Tokijskim simfoničnim orkestrom in drugimi …

Richard Clayderman

30. nov. 2019 19:30
30. nov. 2019 19:30
Več terminov

31, 40, 47, 56 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI