Pretekli dogodek
24. sept. 2021 od 21:00 do 23:30

Galerija za eno noč: Neresnični kresovi

V okviru programa Pod golim nebom
Enovečerne video projekcije na prostem

Na pobudo Svetlobne gverile in poljskega kolektiva NOKS se v okviru programa Pod golim nebom v Ljubljani in Kamniku obeta niz dogodkov, ki se izvajajo v sklopu mednarodne iniciative, znane pod imenom Galerija za eno noč (izv. One Night Public Gallery). Gre za projekt, posvečen video umetnosti v javnem prostoru, ki sta ga leta 2018 zagnala poljska kuratorja ter producenta Weronika Morawiec in Robert Sochacki; razstavni format je zasnovan kot enkratni site-specific dogodek na prostem, najpogosteje na nekonvencionalnih lokacijah v urbanem okolju. Gre za odprto in vsem dostopno manifestacijo, ki je v evropskih mestih doslej dosegla že več kot dvajset realizacij in ki z umeščanjem izbranih umetniških vsebin v javni prostor pripomore k njihovi popularizaciji, hkrati pa krepi živahnost urbanega utripa. Kuratorja in Svetlobna gverila so k sodelovanju na štirih dogodkih v Ljubljani oziroma Kamniku povabili vrsto mlajših avtorjev in avtoric: heterogen nabor avtorskih poetik, ki gradijo na dialogu med prostorom in gibljivo podobo, zagotavlja imerzivno doživetje prostranstev digitalnih pikslov. Na vsaki lokaciji bodo projicirana druga dela.

Ploščad med Cankarjevim domom in banko bo tej seriji dogodkov doživela najbolj celovito ambientalno preobrazbo, pri kateri bo sodelovalo 18 avtoric in avtorjev iz različnih koncev sveta.

 

 

Galerija za eno noč: Neresnični kresovi

24. sept. 2021 od 21:00 do 23:30
Več terminov

Sodelujoči:
Igor Berseneev (RU), Daria Pugachova & Zhanar Bereketova (RU/UA), Galina Bakinova (RU), Eden Mitsenmacher (US/NL), Paulius Sliaupa (LT), Kristina Kokalj (SI), Jeremy Griffaud (FR), Evgyena Bolyukh (RU), Nikola Dabić (RS), Enzo Cillo (IT), cute agression (Taja Štembergar, SI), Diana Nigmatova (RU), Lizana Tonin (ES), Tasha Orlova (BR), Marc-Andre Weibezahn (DE), Mahshid Mahboubifar (IR)

 

Avdio tehnika in oblikovanje zvoka: Črt Trkman 
Za video podobe bo skrbel tandem Beam Team.


 

Produkcija: Svetlobna Gverila/Forum Ljubljana, Beam Team in NOKS
Koprodukcija: Cankarjev dom
Sofinancerji: MOL - Oddelek za kulturo, Turizem Ljubljana, Ministrstvo za kulturo

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI