Pretekli dogodek
7. feb. - 20. mar. 2022

Pia Šilec: Tropska raznolikost

Oblikovalska identiteta – cikel Daljnogled
V sodelovanju z Društvom oblikovalcev Slovenije

Študentka oblikovanja Pia Šilec je kandidirala s kolekcijo oblačil, ki je nastala v okviru dodiplomskega študija Mode in tekstilij pod mentorstvom izr. prof. Matee Benedetti na Fakulteti za dizajn v študijskem letu 2020/21. Avtorica je s kolekcijo skušala prikazati organskost narave. Koncept oblikovanja sloni na naravnih linijah v odtenkih zemeljskih barv.

Kolekcija temelji na prevelikih krojih, izpeljanih iz moške konfekcije. Oblačila poudarjajo velikopotezne organske linije, postavljene asimetrično na kroj oblačila, ki dajejo kolekciji prijeten, edinstven in ženstven videz. Organske linije ločujejo krojne dele glede na barve.

Z občutkom za prave odtenke je Pia Šilec izbrala bordo rdečo, oranžno, olivno zeleno, roza in belo. Čeprav te niso umirjene, skupaj z vijugastimi linijami vseeno učinkujejo usklajeno in elegantno. Prav vsak model kolekcije izraža različnost in individualnost ter navdih narave, ki postaja vedno bolj pomembna in je deležna vedno več pozornosti.

Avtorici je uspelo inovativne kroje, primerne materiale in barvne odtenke uskladiti z duhom časa, s čimer je pokazala lastno kreativnost in svoj odgovor na izzive sodobne družbe.
 
Društvo oblikovalcev Slovenije išče najboljše projekte mladih oblikovalk in oblikovalcev. Rešitve mladih avtorjev bodo posamezno predstavljene v tekočem letu.
 

Nakup vstopnic

Pia Šilec: Tropska raznolikost

7. feb. - 20. mar. 2022
Več terminov

Prosti vstop

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI