Pretekli dogodek
10. maj 2021 12:00

Umetniku v spomin: Vse najboljše, Ivan Cankar!

V ponedeljek, 10. maja, bo minilo 145 let od rojstva Ivana Cankarja. V Cankarjevem domu bo kot vsako leto tudi letos krajša simbolična spletna slovesnost, na kateri se bo generalna direktorica CD Uršula Cetinski poklonila spominu na Cankarjevo življenje in delo, kot ga je ob pisateljevi smrti povzela Zofka Kveder v časopisnem zapisu.

Prav tako 10. maja bo Uršula Cetinski ob spomenik Ivana Cankarja na ploščadi ob Cankarjevem domu položila šopek krizantem.

Čudežna lepota Tvojih črtic, novel in pripovedi je mamila ženske duše kot lipa čebele, kadar cveti. Pa si vseeno ostal sam.  Tvoja eksistenca je bila preveč negotova in ne ve se, kdo se je pravzaprav bal zadnjega odločnega koraka – Ti ali one, ki si jih ljubil. Iz besedila Zofke Kveder ob Cankarjevi smrti

Umetniku v spomin: Vse najboljše, Ivan Cankar!

10. maj 2021 12:00
Več terminov

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI