Anja Štefan, Boštjan Gombač, Janez Dovč Kralj Matjaž
Pretekli dogodek
mar. 2024

Kralj Matjaž

Pripovedovalsko-glasbena predstava z Anjo Štefan

Od 6. do 14. leta

Kralj Matjaž je eden najprepoznavnejših junakov iz našega izročila. O njem govorijo številne pripovedi in pojejo številne pesmi. Včasih kralja Matjaža opisujejo kot dobrega kralja, ki pošteno vlada in ki ga imajo ljudje radi, včasih pa kot kralja, ki ga zaradi prevzetnosti zagrne gora in zdaj v njej z vso svojo vojsko spi.  Ko se bo zbudil, pravijo, bo na svetu vse dobro. Zakaj ga torej ne bi zbudili že zdaj? Zakaj ne bi v svoji zavesti negovali predstave o treznem, odgovornem, sočutnem vladarju, ki v družbi res deluje in ne le spi?

Anja Štefan, Janez Dovč in Boštjan Gombač oživljajo tradicijo na izjemno prepričljiv in izčiščen način in izkazujejo mojstrsko obvladovanje svojih področij.

Anja Štefan je ena najbolj priljubljenih slovenskih pesnic in pisateljic za otroke (Svet je kakor ringaraja, Lonček na pike, Štiri črne mravljice, Iščemo hišico, Bobek in barčica, Drobtine iz mišje doline itd.). Hkrati je odlična pripovedovalka in začetnica sodobnega pripovedovanja pri nas. Je ustanoviteljica in dolgoletna vodja pripovedovalskega festivala Pravljice danes.

Kralj Matjaž je pripovedovalsko-glasbena poslastica. Anja Štefan, Janez Dovč in Boštjan Gombač z besedo in glasbo osvetljujejo različne vidike Matjaževega življenja in jih tkejo v pomenljivo celoto. Zgodbe dopolnjujejo s priredbami ljudskih melodij ter z drobci Anjinega pesniškega in Janezovega skladateljskega dela.

Kralj Matjaž

mar. 2024
Več terminov

7,50 EUR 
10% popust za šolske skupine iz Ljubljane
15% popust za šolske skupine izven Ljubljane

Rezervacije: Kristina Jermančič Golc, kristina.jermancic@cd-cc.si
 

22. mar. 2024 11:00
22. mar. 2024 11:00
Več terminov

Idejna zasnova: Anja Štefan
Pripoveduje: Anja Štefan
Glasba: Janez Dovč in Boštjan Gombač

Trajanje: 60 minut

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI