19. mar. 2022 17:00

Kralj Matjaž

Zgodbe in pesmi o Kralju Matjažu pripovedujejo pripovedovalka Anja Štefan ter glasbenika Janez Dovč in Boštjan Gombač.

Za otroke 6+

Kralj Matjaž je eden najprepoznavnejših junakov iz našega izročila. O njem govorijo številne pripovedi in pojejo številne pesmi. Včasih kralja Matjaža opisujejo kot dobrega kralja, ki pošteno vlada in ki ga imajo ljudje radi, včasih pa kot kralja, ki ga zaradi prevzetnosti zagrne gora in zdaj v njej z vso svojo vojsko spi. Ko se bo zbudil, pravijo, bo na svetu vse dobro. Zakaj ga torej ne bi zbudili že zdaj? Zakaj ne bi v svoji zavesti negovali predstave o treznem, odgovornem, sočutnem vladarju, ki v družbi res deluje in ne le spi?


Idejna zasnova in pripoved: Anja Štefan, glasba: Janez Dovč in Boštjan Gombač

Kralj Matjaž

19. mar. 2022 17:00
19. mar. 2022 17:00
Ob nakupu vstopnic za katerikoli dogodek 25. Pripovedovalskega festivala lahko uveljavljate 50-odstotni popust na redne cene vstopnic za razstavo 14. Slovenski bienale ilustracij v Galeriji CD (razstava je odprta do 31. marca 2022).
Več terminov

7,50 EUR

5% popusta ob nakupu na cd-cc.si

Idejna zasnova in pripoved: Anja Štefan
Glasba: Janez Dovč in Boštjan Gombač

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI