29. feb. 18:00

Vikingi: Pesem morja

Gledališka predstava
Za šolarje druge in tretje triade

Predstava gledalce močno prevzame ter ponese v svet Vikingov, zgodovine, mitologije in avanture.

Projekt zajema navdih iz skandinavske zakladnice mitskih in epskih zgodb oziroma sag Edda, v katerih ob boku Thora, Odina, Lokija, Freje, škratov, velikanov in drugih mitskih entitet najdemo tudi cele dinastije neustrašnih, prebrisanih ter drznih bojevnikov in bojevnic, pripadnikov človeškega rodu. Od 8. do 12. stoletja se pred njimi trese vsa Evropa. 

Eden najbolj znanih med njimi je Erik Rdeči. Njegov sin, Leif Erikson, nadarjen  morjeplovec, pripluje do Amerike petsto let pred Krištofom Kolumbom. Njegova hči, Frejdis Eriksdottir, pa postane neustrašna bojevnica. Njihov stari svet deluje presenetljivo sveže in napredno. Vikinški kodeks zapoveduje pogum, lojalnost, reševanje sporov, spoštljiv odnos do žensk, prijateljev, družine, bogov in narave. Imajo pa tudi drugo, temnejšo plat.

Zgodba sledi epskemu potovanju Vikingov na eni najboljših ladij tistega časa. Na poti so soočeni sami s sabo, svojimi sposobnostmi ter z divjo, nepredvidljivo naravo in bogovi. 

Njihov neustrašni in nemirni duh jih žene naprej, na pot, še enkrat pogledati, kaj je za obzorjem. Odkriti neodkrito. Nove svetove. Nove civilizacije. 


 

Vikingi: Pesem morja

29. feb. 18:00
Več terminov

7'50 EUR

Za šole

7,50 EUR 
10% popust za šolske skupine iz Ljubljane
15% popust za šolske skupine izven Ljubljane

Rezervacije: Kristina Jermančič Golc, kristina.jermancic@cd-cc.si

26. mar. 09:15
26. mar. 11:00
27. mar. 09:15
27. mar. 11:00
28. mar. 09:15
28. mar. 11:00
Več terminov

Režija: Maruša Kink
Koprodukcija: Zavod Margareta Schwarzwald in Cankarjev dom

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI