16. - 25. okt.

23. Pripovedovalski festival - odpovedano oz. prestavljeno

Večer nesrečnih koncev
Pretekli dogodek
Foto: Nada Žgank
Pretekli dogodek
pripovedovalski festival
Pretekli dogodek
pripovedovalski festival
Pretekli dogodek
20. okt.
Brezplačne vstopnice

pripovedovalski festival
Pretekli dogodek
Večer resničnih zgodb
Pretekli dogodek
25. okt.
9 EUR

Zaključek 23. Pripovedovalskega festivala

Skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev drugega vala epidemije koronavirusa smo odpovedali 23. Pripovedovalski festival. Za predstave Večer srečnih začetkov, Večer nesrečnih koncev in Hudiči z angeli plešejo si prizadevamo najti nove datume. O novih terminih bomo obveščali sproti na spletnih straneh in socialnih omrežjih Cankarjevega doma ter v e-novičniku Cankarjevega doma. 

Več informacij o vračilu kupnine in urejanju dobropisa >>

 

Celoten program festivala: www.pripovedovalskifestival.si

Ob nakupu 5 ali več vstopnic za predstave v Cankarjevem domu priznamo 10% popust.
 

Slovenski Pripovedovalski festival je eden najstarejših tovrstnih v Evropi in v ospredje postavlja pripovedovanje kot performativno formo. Izhaja iz prepričanja, da so lahko skrbno izbrane in vešče povedane (ljudske in biografske) zgodbe gradivo, s pomočjo katerega razmišljamo o sodobnem času. Festival zadnja leta vse bolj postaja tudi prostor raziskovanja, mednarodnega, produkcijskega in umetniškega povezovanja ter razvijanja novih vsebin, ki si za izhodišče jemljejo naslednji vprašanji: Kako nas lahko z odra danes nagovori najstarejša literatura, ki se je primarno izoblikovala skozi ustni prenos? In kaj vse je še lahko pripovedovanje kot performativna forma? V letu 2020 se festivalski program posveča vprašanju razmerja prostora in zgodbe.

Skozi odrske pripovedovalske produkcije, filmske projekcije in predavanja bodo pripovedovalci, glasbeniki in predavatelji razmišljali o tem, kako izkušnja prostora in pokrajine določata pomene zgodbe, ki je izrasla iz njiju, kako so včasih ljudje z zgodbami udomačevali človeku nevarno naravo, kako imaginarni svetovi poglabljajo razumevanje naših svetov, ter kako lahko dobra pripoved s svojo vsebino zaznamuje in spremeni pomen konkretnega prostora. Zanimalo nas bo, kako zgodbe živijo v spominu pripovedovalcev in kakšna pripovedovalska forma je potopis. Poleg izvrstnih domačih ustvarjalcev bosta nastopila tudi dva mednarodna gosta: indijski pefromer Abhishek Thapar in nosilka judovske pripovedne tradicije Drut’sylo Shonaleigh Cumbers.

 

Vstopnice, kupljene za Pripovedovalski festival 2020, je zaradi prerazporeditve sedežev in manjše zmogljivosti dvoran treba zamenjati.

Svetujemo brezstično menjavo, tako da nam skenirano ali e-vstopnico pošljete na vstopnice@cd-cc.si do vključno 12. oktobra 2020 ter pripišete, za kateri dogodek bi jo želeli zamenjati. 

Če se prireditev v novih terminih ne morete ali ne želite udeležiti, vam bomo do 12. oktobra  izdali dobropis ali vrnili kupnino. Dobroimetje ali vračilo lahko uredimo tudi mi. Prosimo, da nam pošljete vstopnice in podatke za vračilo (TRR) na vstopnice@cd-cc.si do vključno 12. oktobra

Zamenjavo vstopnic ali vračilo kupnine lahko uredite tudi pri blagajni Cankarjevega doma:
ob delavnikih je odprta od 11. do 13. in od 15. do 16., ob sobotah od 11. do 13. ure.

Hvala za razumevanje!

Cankarjev dom

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.
 

Vaš dogodek pri nas

Veliko več kot samo najem

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI