23. okt. 2020 - 28. maj. 2021

Abonma Glasbe sveta

13. dec.
17, 20, 23, 28 EUR

.

13. feb.
12, 15, 18 EUR

5. mar.
15, 20, 23 EUR

13. apr.
15, 20, 23 EUR

8. maj
18, 22, 25, 28 EUR

28. maj
18, 22, 25, 28 EUR

12. sep.
15, 18, 20, 24 EUR

Še nedavno je veljalo, da so ideje, vrednote in zavzemanja, ki jih predstavljajo umetniki po vsem svetu, utopični. Zdaj se zdi, da je utopično že dolgoročno načrtovanje mednarodnih kulturnih dogodkov. Vendar ni druge izbire, če želimo ohraniti stik s svetom ter se z njim bogatiti tako osebno kot družbeno. Nova sezona Glasb sveta tako nadaljuje potovanje po več celinah z izbranimi najaktualnejšimi stvaritvami glasbenikov, ki se navdihujejo iz lokalne tradicije in so že desetletja vpeti v urbano življenje. Nekateri posegajo v dediščino velikih mojstrov preteklosti, drugi so že sami del te tradicije. Vsekakor pa gre za izbor zelo različnih glasbenih zvrsti, ki jim glasbeniki dajejo svojevrsten avtorski pečat. Veseli nas, da lahko v izbor globalne ustvarjalnosti tokrat dodamo tudi slovenski projekt, ki je za marsikoga presenetljiv. Prav koncertna presenečenja pa so tisti nepozabni trenutki, ki združujejo glasbene poznavalce in druge zveste obiskovalce koncertov v eno skupnost.
Prisrčno vabljeni na presenetljiva glasbena doživetja z vsega sveta.

Bogdan Benigar
vodja programa jazza in glasb sveta

 

Cene abonmaja 70, 80, 95, 110, 60* EUR

20 % popusta za nove abonente Glasb sveta pri nakupu vstopnic za dodatna koncerta iz sezone 2019/20 (Silvia Pérez Cruz in Pantha du Prince).
Popust je mogoče uveljavljati v Informacijskem središču CD.

 

Vpisni pogoji

Vpis do 23. oktobra 2020, v Informacijskem središču CD od 11. do 13. in od 15. do 17. ure.

S plačilno kartico lahko nakup opravite tudi po telefonu (01) 2417 400, vsak delovnik od 11. do 13. ure. Če je le mogoče, prosimo, da nakup abonmajev opravite brezstično.
 

Dvorane – sedežni red

Letošnja abonmajska sezona bo zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa drugačna kot običajno. Glede na priporočeno fizično razdaljo je zmogljivost dvoran omejena, zato bomo spremljanje koncertov v Gallusovi dvorani lahko omogočili hkrati le nekaj več kot štiristotim, v Linhartovi dvorani pa približno stotim obiskovalcem. V dvoranah bo veljal nov sedežni red. Lanski abonenti boste ob podaljšanju abonmaja za sezono 2020/21 izbrali nove sedeže.

Dvorana je razdeljena na dva segmenta: na del, kjer sta po dva sedeža skupaj in je namenjen članom istega gospodinjstva (mogoč je le hkraten nakup dveh vstopnic), ter na del z le enim sedežem (posamični nakup). Prosimo, da to upoštevate pri izbiri sedežev.
Z izborom oz. nakupom dveh sedežev skupaj zagotavljate, da jih bodo zasedli člani istega gospodinjstva oz. jih kupujete na lastno odgovornost.

Splošna določila
Število sedežev v abonmajski prodaji je omejeno.

Cankarjev dom si pridržuje pravico do sprememb programa in izvajalcev.

Prizadevali si bomo, da bomo vse napovedane koncerte izvedli, ker pa gre za gostovanja iz tujine, so možnosti nastopov tujih umetnikov pri nas ob širjenja koronavirusa odvisni tako od epidemiološke slike pri nas kot v državi, od koder umetnik ali sestav prihaja. Epidemiološke razmere ves čas spremljamo in bomo v primeru novih žarišč prilagodili abonmajski program.
Ob zmanjšanju dovoljenega števila udeležencev na javnih dogodkih zaradi poslabšane epidemiološke slike si pridržujemo pravico do odpovedi ali prestavitve koncerta.

Za prestavljene prireditve si bomo prizadevali najti nove datume. Vstopnice za prestavljene prireditve veljajo na nadomestne termine in jih obiskovalcem ni treba menjati. Če abonentom novi termin prireditve ne ustreza ali Cankarjev dom nadomestnega termina ne more zagotoviti, kupcem Cankarjev dom izda dobropis v sorazmernem znesku cene abonmaja ali povrne sorazmerni del kupnine. Dobropis velja najmanj do decembra 2021.

 

Več o higienskih in varnostnih ukrepih v Cankarjevem domu

Naše dvorane

Gallusova, Linhartova, Kosovelova, Klub CD, dvorana Duše Počkaj, Klub Lili Novy, preddverja, galerije in konferenčni prostori

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.
 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI